Saturday, 15 December 2012

Saya Terlalu Sayangkan Awak :')

Dari First time saya dah mula jatuh hati dengan awak sampailah hati saya terluka,saya masih lagi sayangkan awak. Saya cuba pendamkan, agar awak tak tahu apa yang saya rasa. Saya taknak bertepuk sebelah tangan. Saya tahu, saya tak sehebat, secantik, sebaik wanita yang awak kenal. Mungkin saya tak ada apa yang mereka ada. Mungkin awak tak nampak lagi kelebihan yang saya yang takda pada orang lain. Awak nak tahu tak, kenapa sudah berapa kali awak kecewakan saya, tapi saya masih lagi terima awak dan maafkan awak? Sebab saya bagi peluang untuk awak tebus kesalahan awak tu. Saya tak kisah meskipun saya harus tahan rasa sakit tu demi awak.

Saya bukan tukang tilik yang boleh menilai sama ada awak sayangkan saya ataupun tidak. Cuma saya berserah kepada Allah akan cinta ini. Adakah saya layak dihati awak. Saya tak minta lebih, cukuplah awak hargai saya sebagai seorang wanita yang selalu ada untuk awak. Saya tak kuat hadapi luka yang awak beri sayang.

Awak nak tahu tak. Saya teringin nak ada seorang lelaki yang boleh jaga saya, jaga hati saya sebagai pengganti seorang Lelaki yang telah pergi buat selamanya iaitu ayah saya. Saya ingin macam mana wanita lain dijaga dengan penuh kasih sayang, perhatian. Saya tak minta lebih pun awak. Kenapa itu pun susah? Kenapa harus kecewakan saya? Apa salah yang saya buat? Saya tak layak ke dapat semua tu? Awak, saya tahu semua manusia lain caranya. Tapi saya mohon sangat tunaikanlah permintaan saya yang mungkin berat bagi awak. Tapi berat lagi seksa yang saya tanggung selama ini.

Awak, andai kita ditakdirkan untuk bersatu. Saya ada pesanan untuk awak. Tolong jaga saya macam mana saya jaga diri awak. Kerana  saya adalah pakaian untuk awak dan awak adalah pakaian untuk saya. Awak tahukan, saya dah 9 tahun kehilangan kasih sayang seorang lelaki?

Jika selama ini saya membuat kesilapan. Maafkan saya. Saya cuba untuk jadi yang terbaik untuk awak. Saya terlalu sayangkan awak Capital D

Friday, 7 December 2012

Aku Suka Dia :)

Mula mula aku kenal dia hanyalah sebagai seorang sahabat. yang semakin hari semakin rapat tahun lalu. Aku juga tak menyangka yang aku boleh ada hati dengan dia. Pada awal tahun ini kami menyatukan hati kami yang saling menyayangi. Hubungan kami tak kuat, kejap couple kejap putus. Kami juga diduga dgn ada perasaan benci antara satu sama lain. Akhirnya aku buat keputusan untuk berpisah dgn dia. dia pun ada pengganti, aku pun ada. Tapi tetap jadi sahabat yg akrab , seperti masa kami couple dulu. Tapi aku sendiri tak tahu dah 3 bulan kami cuba bina kehidupan kami , akhirnya, aku ditinggalkan dan dia ada masalah dgn pasangan dia.

Pada masa yang sama, aku juga dituduh merampas dia. Mungkin salah aku kerana rapat dgn dia. Tak lebih dari seorang sahabat. Demi Allah hanya seorang sahabat.

Kini, aku dan dia semakin akrab, aku tak tau dengan perasaan aku sendiri. Why aku rasa happy bila dgn dia and rasa rindu bila jauh dengan dia. Aku malu untuk menyatakan ini pada dia. kerana kami hanyalah seorang sahabat. Bukan aku taknak menyayangi dia, aku cuma takut apa yg terjadi dulu berulang kembali.

Aku menyesal lepaskan dia dulu, aku tak terima buruk baik dia, aku ego. Aku terlalu kejarkan kesempurnaan. Aku tak cuba ubah dia. Aku biarkan dia menyayangi org lain sedangkan waktu itu aku berat nak lupakan dia dan berhenti menyayangi dia. aku buat tindakan bodoh waktu tu.

Sekarang, aku hanya mampu diamkan diri tentang perasaan aku. Biar Allah saja yang tahu. Biarlah kami berkawan dan mengenal hati budi. Dia sendiri ada cakap ''Beranilah siapa ambil dia, aku tumbuk mukanya nanti" . Apa maksud dia?

Aku mengaku yang aku sayangkan dia, aku taknak buat dia terluka, aku nak dia dia sentiasa gembira. Aku tak tahu apa perasaan dia dekat aku. Adakah sebagai seorang sahabat atau tidak?. Mungkin dia tak tahu aku sangat menyesal tinggalkan dia.

"Awak, terdetik dalam hati saya taknak kehilangan awak untuk kali ini, cukuplah selama ini kita berpisah. Kalau Allah dah jodohkan kita. mungkin kita bersama satu hari nanti."

"Awak, terima kasih buat saya gembira selama ini. Saya terlalu hargai awak. Maafkan segala salah saya kat awak"

"Terima kasih kerana cubit pipi saya hari tu, walaupun saya menahan sakit, saya mampu tergelak"

I Love You "Lelaki Misteri yang selalu ada di depan mataku"

Tuesday, 23 October 2012

Coretan hati :)

Hari tak secerah dulu , Hati ini tak ceria dulu , Hati ini tak seisi dulu , Senyuman ini tak semanis dulu , Tawa ini tak seikhlas dulu , Tangisan sentiasa menemani . Aku terkejut sebab tetiba benda nie berlaku , tetiba paan minta break . Aku baru je OTP dengan dia , tanya khabar dia semua . Tapi dia jawab dengan endah tak endah . Aku ada juga tanya dia ada masalah ke apa ? Tapi dia cuma jawab ''entah'' ''tak tahu'' . Okay , aku pun taknak teruskan call bila dia dah cakap nak tak nak je kan . Selang beberapa minit dia hantar text '' Salam.. paan minta maaf kalau selama kita kapel paan ada buat salah . paan harap kita akan terus berkawan . paan dah tak nak menipu lagi '' . BB aku terhempas kat lantai , aku menggigil . Aku terkejut sangat , kenapa ? apa salah aku ? Padahal dia baru je hantar aku balik .

Keesokan harinya kawan dia sent message kat FB tanya khabar aku semua , aku cerita semua . Dia pun terkejut , dia kata aku dengan paan sweet . Paan ckp dekat dia yang dia tetiba dah tak sayang aku . Haa ? then membe dia lagi sorang cerita dekat aku yang dia dah ada couple lain . Mudahnya kan dia ? Dulu aku kenal dia , dia bukan macam nie .

Hari sabtu , aku ada exam aku nampak dia dengan awek baru dia . Punya dia megah lalu depan aku . Okay , aku pernah rasa sweet-2 macam tu dulu :') .

Now aku sunyi , yelah dia tinggalkan aku untuk perempuan tu kan ? Aku teringin nak cari yang baru , tapi cukup lah , aku dah MUAK .

Kepada Muhammad Farhan Bin Rosly , saya NurHaziatul Shahira Binti Abu Jamil akan menanggap awak sebagai lelaki yang saya jumpa dalam mimpi sebagai mana lagu yang awak nyanyi *indah lelapku* dan saya anggap hubungan dan perpisahan ini sebagai mana lagu yang awak nyanyi *mungkin-anuar zain*

Ya Allah , berikan lah aku cinta , Aku juga berhak bahagia . Tetapi peliharalah aku dari kekecewaan dan penipuan seorang LELAKI :')




Sunday, 7 October 2012

Panglima saya di hostel :'D


Noor Hidayah & Fatin Nur Nabila ^_^

Aku mengaku , aku tak tahan sangat hidup dengan manusia yang nak cari salah aku je dalam rumah tu . rasa nak berhenti kolej pun ada . tapi mujurlah ada dua org sahabat aku nie bagi semangat , sentiasa ada dengan aku , sentiasa layan aku tengah gila walau pun mereka buat muka pelik and tension . Kadang-2 aku bersalah juga , yelahh . entahlah . 

Now dah berapa hari tak jumpa dorang , rindu pulaa . tambah lagi aku akan jauh :') . Aten text aku ''miss you too'' aku terus keluarkan air mata . aku sebak , sbb dia banyak bagi semangat kat aku . suruh aku sabar , kadang-2 aku marah n tacing dengan dia . aku tahu dia tersepit antara aku dengan I**** . kay takpa . 

uda pula , salu teman aku g mana-2 . tahan perangai gilaa aku nie . now aku bosan kat rumah , even salu keluar tak sehappy dengan dorangg . aku suka kacau dorang niee 

Don't know pula , now dorang rindu aku or tak ? :') rindu ke tak nak dengar aku gelak macam haremm tu :')

I love you :*

Tuesday, 25 September 2012

TABAHKAN HATIMU AZIE :)

Sekali lagi aku diuji dengan kata-2 manusia yg kejam . yang sentiasa cari kesalahan org lain . Aku tak tahu mahu salahkan siapa , jika benar aku salah takkan kau nak hukum aku sampai macam nie . kau sentuh solat aku , kau seboleh-2 nya cari keburukan and salah aku . kenapa babe ? manusia apakah kau ini ? manakah letaknya perikemanusiaan kau? . Kau Tuhan ke nak menghukum orang ? sempurnakah kau untuk sempurnakan diri orang lain ? bukan aku nak kata kau pula kawan . kau sendiri tak matang . kau tak fikir masalah orang , kau buat ikut hati kau , perasaan kau . pernah kau fikir masalah orang lain ? kebabian apakah ini kawan ? kalau ye pun kau nak jadi sempurna dimata orang , nak hukum orang , pastikan ilmu kau cukup didada . kau hitung solat , amalan aku . Tahukah itu makhruh ? bila aku cakap kau kata aku macam-2 . kau petli aku sebab aku budak syariah , tak semestinya budak syariah tu alim right ? habis kau tu orang islam . kenapa mulut kau tak reti jaga ? kau cakap KERANA MULUT BADAN BINASA . kau tujukan kat kawan aku , tapi mulut kau tu serupa longkang tepi kandang babi ? apakah ? . Fikirlah dulu sebelum nak HINA orang kawan . Hari nie hari aku , mungkin esok lusa hari kau pula . jangan salahkan orang lain jika kau terima balasan . sabarlah seperti mana aku sabar dengan perangai kau kawan . walaupun ada sedikit niat untuk lempang muka korang .

aku mengaku , terlalu perit untuk aku tempuh semua nie . lepas satu-2 berlaku . mungkin ini salah satu ujian untuk aku . tapi , kadang-2 aku ada rasa tak adil , dengan apa yang aku lalui selama ini . sedikit sebanyak terlintas difikiran aku apa yang berlaku dari aku kecil hingga ke hari ini . Aku tak salahkan takdir . Aku tabah , aku cuba kuat , aku cuba tahan air mata . Aku tertanya kenapa orang sekeliling aku buat aku macam nie ? semua orang buat salah right ? tapi kenapa , kenapa, kenapa ?

Aku terduduk semua nie . bilakah akan berakhir . Aku harap aku akan tempuhi dengan sabar . tiga orang ini , berbahagialah kamu yaa . Aku tak da kuasa untuk balas semua ini kawan .



Friday, 21 September 2012

kehidupan sekarang

OKAY , APA KEPUTUSAN YANG AKU BUAT SEKARANG NIE AKU TAK TAU SAMA ADA TEPAT ATAU TAK . AKU PILIH SAMBUNG BELAJAR UNTUK CAPAI CITA-2 AKU . BUT YANG HAPPEN NOW MACAM NERAKA PULAK ? MEREKA MUNGKIN TAHU SEBABNYA AKU YANG TAK TAHU NIE , DORANG SECARA SUKARELANYA MENGANJING AKU BAGAI . WAH :) SERONOKKAN JADI KAKYONG TAK BERTAULIAH ? KONON GANGSTER . TAKPA MUNGKIN NOW HARI AKU KAN ? AKU PUN TENGAH TUNGGU JUGAK KAU START DULU NIE . SETAKAT MENGANJING TU ANOK-2 JEH .

BUAT KATA ABANG AKU , AKU TAK PERLU PATAH SEMANGAT , AKU PERLU KUAT . TAK MUSTAHIL SATU HARI NANTI MEREKA AKAN BERADA DIBAWAH AKU . EVEN THOUGH AKU SAKIT HATI DUDUK HOSTEL NIE :) .

ALWAYS SMILE APA YANG ORANG BUAT . NO MORE CRY ;)

Wednesday, 12 September 2012

Sakit hatiku :')

Sekali lagi aku diduga . kalau boleh aku undurkan masa , ingin aku putar balik masa tehn aku takkan pilih Cybernetics dan stay di Fatahna Court . Tapi , if aku pergi belajar tempat lain pun sama juga . Nak buat macam mana kan dah benda nak jadi . Masalahnya aku tak cari masalah dengan dorang , dorang yang kutuk aku dengan membe satu bilik dengan aku . Aku terkejut sangat , tapi aku pulak yang kena balik ? kenapa ? kenapa dorang dah kutuk membe satu bilik aku tu , tak de ape-2 pun . Apa yang aku buat ? pasal status FB tu  pun dorang dah sembur aku ke ? tak fikir pulak status-2 dorang tu buat aku sakit hati . Aku just buat bodoh jeh . bila aku update status nie kau komen ?


Lepas tu dia cakap nak update status buat membe-2 dia terasa ? WTF ? =,= Eh perasaan orang dia tak fikir ? . Then tadi menganjing aku cakap aku bajet lah bagai . tunjuk baik , elehhhhh . Eloklah aku tunjuk baik dari kau kerja menganjing . Bila membe-2 kau tengah tidur , kau diam jeh kan ? bila dorang dah bangun hantu air kau jadih !

BF kau dah pukul BF membe aku . kau puas ? sekarang kau nak BF kau lempang muka aku pulak if aku melawan ? go die sayang ! sikit pun tak heran . cuma aku tension mulut kau tuh asyik nganjing aku . Cubalah kau pergi baca Al-Quran kan bagus , yelah , kaukan dijamin syurga . Astagfirullahalazim :') . Aku harap jeh syariah tapi pakaian , perangai tak macam syariah ken ? habis kau tu orang islam tapi ..... alamak lupa nak cakap apa :') . Pada si batu api n pembawa mulut , thanks lah kat korang berdua tau tau tau . Lain kali buatlah lagi tau tau . kalau boleh aku nak belanja air longkang , kite kan membe , aku tak berkira lah .

Now , aku perlu sabar dengan mulut kau jeh . sebenarnya kau saja nak cabar aku kan ? kau nak aku melawan . haaaaaa , tunggu lah , sabar eh ? aku akan lawan kau jugak , cuma aku takut ah sikit dengan kau , kau nie believers . nanti takut pulak aku masuk neraka . wehooo :'3 .

Yang lagi sorang nie pulak maybe sentap aku rampas membe dia . Adudu , memang tertulis eyh if minah ni besties , haram sama sekali kawan dengan orang lain ? macam tu ? oooo ~ kay , aku sedar aku datang sorang kenn . korang besties dari sekolah . kay lah , amik lah balik membe kau ! korang pun dah boleh telan buruk baik membe kau berbanding aku kan ? uhmmm :/

Jika aku dipihak yang benar , lindungilah aku . Dorang mesti tahukan apa hukumnya hina anak yatim ? semoga roh korang dicucuri rahmat :') . Teruskanlah hinaa aku :')

Thanks a lot 3-7 , jasamu takkan ku lupa hingga ke akhir hayatku :')

Thursday, 6 September 2012

Hati Eyzie Cherra

Bila aku renungkan balik , setiap tahun , setiap bulan , setiap minggu , setiap hari , setiap jam , setiap minit mesti ada je yang menyakitkan hati aku . Aku tiap-2 hari sakitkan hati orang ke ? aku selalu seksa orang ke ? sampai semua orang nak sakitkan hati aku ? . Aku mengalah dan terus diam . aku malas nak gaduh , nak buat orang marah . tapi ada orang fikir semua tu ? baik kawan , family and BF aku sendiri ! . aku memang dicipta untuk disakiti eyh ? tak tahu pulak ? . Dulu PR , AC . now , farhan pulak . Setiap kali aku kapel memang benda sama yang berlaku , korang biarkan aku jeh , macam aku nie patung BABI ! kay , korang cakap aku selalu mengalah , sebab apa ? sebab nak jaga hubungan . Aku telan semua weyh ! sampai aku tak jaga perasaan aku sendiri demi orang lain . Pernah tak orang lain buat perkara yang sama kat aku ? jawab ! . Kalau korang hadir dalam hidup aku semata-mata nak sakitkan hati aku , lebih baik berambus ! .

Actually , aku banyak pendam apa yang aku rasa , bila aku susah , aku malu nak minta tolong orang lain , aku tau , aku tak layak minta pertolongan orang :') . sampai satu ketika aku kena hina sebab minta tolong . Kay , aku tak kisah hal yang aku tolong orang . aku bukan nak cari kesempurnaan orang . cuma aku rasa tak adil , bila aku buat benda buruk orang nampak jeh , orang lain , tak de pulak . tahap sabar mana yang aku kena buat ? asyik sabar sabar sabar , takde perubahan pun ? lama dah . Aku teringin sangat ada family yg caring , kawan yang toleransi , BF yang carring . Semua tu hanya impian aku . mungkin aku dah takda nanti baru dorang sedar apa yang dorang buat .

cuma aku nak ucapkan terima kasih dekat semua yang telah buat aku terguris , menyakitkan hati , kata-2 makian dan sebagainya . aku terima dengan seadanya . demi jaga hati KORANG YANG TAKDE PERASAAN tu :') .

 For you bie :
 pentingkanlah kawan dari awex awak sendiri . ingat , saya pun ada kawan , tapi saya juga lebihkan awak . thanks , sebab lukakan hati saya dalam awak tak sedar . saya juga ada sakitkan hati awak kan ? . kalau awak sayang saya , tapi awak tak pandai hargai tak guna juga . beri masa untuk saya okay ? awak kumpul lah mood awak tu . jangan hiraukan saya kay ? :')

For you friends :
pentingkanlah diri korang , tak payah jaga perasaan aku . maki lah aku , hina lah aku , perli lah aku , kutuk lah aku , fitnah lah aku , bermuka-2 lah dgn aku . UP TO YOU ! , ingat , SEBUSUK-2 MANA PUN AKU JANGAN SAMPAI SUATU HARI NANTI KAU MINTA TOLONG AKU , kau kena ingat apa yang kau buat kat aku . malu lah sikit dekat orang yg kau dah buat TAIK :')

Sekian :')

Thursday, 30 August 2012

Dompet kena curi dalam bas :'(

Kay , 30/8/2012 , dompet aku kena curi :'(  . dalam bas otw balik kajang . uhm , kay , salah aku jugak tak beware kan ? . tapi nak salahkan aku 100% memang tak ah . dalam dompet tu ada ic , kad atm , kad sspn . kay , kali kedua kena buat ic . dh lah kena bayar RM100 . woah ! babi ah ! uhm . malas nak cerita lagi . tension sgt neyh . phone pun aku off . tak n ak diganggu :'(

Sunday, 19 August 2012

Kisah hari raya :')

Salam Aidilfitri kepada pembaca :)

Alhamdulillah selesai sudah sebulan kita berpuasa . Semoga kita dapat bertemu dgn ramadha akan datang . Alhamdulillah , tahun ini aku dapat beraya walaupun tiada ayah disisi . Hari raya mana yang indah jika tiada dia disisi ? terasa diri ini asing dimata masyarakat .

9 tahun sudah , 9 kali syawal tanpanya . ikutkan hati tak nak sambut hari raya . yelah , beraya dengan my mum . due orang je setiap tahun . uhmm . semalam lepas sembahyang raya , pergi ziarah kubur daddy . time aku tengah baca yaasin . air mata aku mengalir dengan tiba-2 . act , tak elok menangis kat kubur kan ? lepas aku habis baca yaasin . aku duduk dah doa untuk arwah . dalam hati aku mengadu padanya . aku teringin nak sambut raya bersama daddy tahun nie . aku terlalu rindukan daddy . hanya Allah je yang tahu macam mana .

ditepi pusara daddy aku , aku nangis . tak berhenti air mata aku . orang tengok jee . malu pun ade , tapi aku tak malu rindu dekat daddy aku . aku manja dengan dia . aku lah satu-2 nya anak yg dia ada . bila dia pergi dengan sekelip mata aku tak boleh terima . Ya Allah , tabahkan hatiku untuk menempuh segala dugaan yang diberi . Aku sayang dan rindukan ayahku . Semoga Ayahku ditempatkan bersama-2 dengan orang yang beriman :') Al-fatihah :'(



Friday, 27 July 2012

I Miss my Dad :'(

DULU 

Aku : Daddy , akak sayang daddy sangat-2 . Daddy baik . Daddy jangan tinggalkan akak tau .
Daddy : Daddy takkan pernah tinggalkan akak :)

SEKARANG

Pada 14 December 2003 , perginya ayah tercinta menyahut seruan Illahi . Tinggallah aku yang ketika itu masih lagi perlukan kasih sayang , belaian , perhatian seorang ayah . Apakan daya Allah lebih menyayanginya . Hidup aku berubah selepas pergi Daddy , hari-2 istimewa aku tempuhi tanpanya . Hanya mekar diingatan aku semua nasihatnya , wajahnya . Sekarang aku sedang tempuhi Ramadhan Al-Mubarak , pertama puasa tiada ayah yang membaca doa berbuka dan imam tarawih . Tambah lagi Syawal yang bakal tiba .

Tika semua sedang sibuk buat persiapan raya , kadang-2 aku IRI HATI melihat ada ayah disamping mereka . Tapi , aku tabahkan hati , ayahku ada dihati . Aku seboleh-2 nya simpan perasaan sedih aku . Aku taknak Daddy aku terseksa . 9 kali Ramadhan dan Syawal . 9 tahun juga aku merinduinya tersangat-2 . Sampai aku tak tahu nak cakap bagaimana lagi . 

Di pagi raya nanti , aku ingin meminta maaf kat Daddy dan cium tangan nya . Apakan daya , tiada lagi ruang untuk aku hanya lah menziarahi dan menyiram pusaranya . Itu yang aku mampu buat bila Syawal tiba .Al-Fatihah mengiringi untuk Ayahda . Air mata yang mengalir tidak dapat dikira jumlahnya . Daddy , I miss you 

Monday, 23 July 2012

A New Boyfriend :)

Oh Farhan !
Tak salahkan kita cari yang baru ? cinta baru ? untuk lupakan kisah lama yang menyakitkan , hanya diri ini saja yang tahu . dan hanya diri ini sahaja yang temui penawarnya . Kadang-2 hati ini merasa berat dan takut kisah yang lama berulang kembali . Kadang-2 sukar untuk menpercayai seorang Lelaki , tapi aku tahu akan hadir nya seorang lelaki yang terbaik untuk aku . Aku sendiri tak tahu siapa lelaki itu atau dikenali sebagai Mr. Right . Allah , saja temukan aku lelaki yang salah kerana Allah akan hadirkan aku seorang lelaki yang benar-2 layak untuk aku . Tipulah aku , kalau aku tak dapat lupakan kisah dan keperitan yang aku alami dulu . Sukar untuk melupakan dan risau luka ini akan berdarah kembali .

Aku tak pernah mempermainkan perasaan kaum adam walaupun aku sering dipermainkan . kerana bagi aku , wujudnya hukum KARMA . Jika kita menbalas benda yang tak baik kerana dendam , kita sendiri akan merasainya suatu hari nanti . Jika kita seorang yang setia , teruskan kesetiaan itu . Dan , jika kita seorang yang suka permainkan perasaan orang lain , berhentilah , kerana anda juga mempunyai perasaan dan anda juga akan dipermainkan . Jangan pulak , bila dah terkena baru nak menyesal . Tiada guna babe .

One more thing , belajarlah menjadi seorang yang pemaaf , kerana ia dapat menenangkan hati kita , walaupun kesalahan yang orang lain buat kat kita , kita tak dapat terima . Btw , kita kena terima juga , kerana setiap manusia sering melakukan kesilapan dan tak kan pernah berpaling dari melakukan kesalahan . Jadi , tak payah nak jadi manusia yang bongkak .

Hadirnya cinta baru , akan menenangkan hati kita , buat kita bahagia . Adakah semua itu kekal ? ya atau tidak hanya Allah yang menentukan . Kita cuma perlu hargai si dia kerana si dia bukan milik kita . Mencintai seseorang tidak salah , tapi kita jangan lupa kepada Pencipta . Alhamdulilah , aku beransur keluar dari kepompong kesedihan , kepedihan hidup aku yang dulu . Aku inginkan sebuah kehidupan yang sederhana tetapi aku bahagia . Aku juga tak akan berpaling kepada orang yang pernah sakiti aku .

Farhan , terima kasih kerana mengisi kekosongan hati ini . Jadilah seorang Lelaki yang amat saya sayang , hormat dan sangat saya percayai :)

Monday, 2 July 2012

Curang ? :'O

Assalamualaikum :')

Kay hari ni nak cerita sedih . Aku rasa dah hilang nyawa baca text kat handphone BF aku . Ya Allah , masa tu aku kat snooker dgn dia . Aku terus pi toilet and crying dalam tu . Aku rasa nak sepak2 benda yg ada dlm tu :'( . Hmm , then aku keluar dgn muka masam . Aku buat bodoh jer dgn Bf aku . Aku sakit hati gila weyh . Tak rasa memang boleh ejek lah cil . Aku baca text GRACE LEE . Aku open . Tetiba ''Biy , bby'' . Sapa tak berderai hati . Aku rasa nak bunuh diri masa tu . Aku teringat BF aku ckp dkt mama dia . yg dia malas nak cari yg lain , sbb tu dia kapel dgn aku . But , why semua neyh berlaku . Dia said sia dh berubah . Aku terima dia balik . Aku tak suka tipu diri aku . Aku sayang dia . Aku tak tahu why aku syg dia . Padahal teruk dia buat aku . Yelah , cinta tu buta . Kay . If Grace tu ada depan mata aku . Masak dia kena weyh . Aku fikir jugak apa aku dapat if saun dia . Dahlah aku suka gaduh now . Of course dia slhkn BF aku punya . Lagipun , entahlah , serabut aku . Then , aku cuba tenangkan hati , even air mata nie tak henti mengalir . Aku slow talk dgn dia . apa yg dia cakap , lagilah buat aku sakit hati . At least dia minta maaf . yaa aku maafkan . Aku tak sanggup kehilangan dia lagi . Hati aku belum bertaut luka yg dulu , tapi ditoreh kembali .

Yaa , aku bagi peluang tapi tak dihargai . Aku tk tahu aku neyh sapa dimata dia , dihati dia . Aku tak tahu why dia tk berhenti buat mcm nie . Sampai now , aku dah taktahu nak kata apa . Aku dah buntu apa yg patut aku buat . And aku tak boleh terima apa yg dia buat . Aku kena faham dia bagai . But , dia faham ker perasaan aku if dia text dgn EX2 COUPLE dia pakai ''syg'' . What the fuck ? . Knp dia putus dgn ex2 dia tu if still nk syg2 . Mmglah as kawan . But takkan terdetik RASA RINDU ? . Knp aku boleh layan teruk dekat ex2 aku , semata2 nak jaga perasaan dia . Kay , aku tkde niat nak game dia . Aku dh tak tahu . Now , aku nak ruang utk diri aku . Aku selalu fikirkan diri org lain , faham org lain . Tapi aku jrg jaga , amik berat tentang diri aku sendiri . Now , bertimpa2 prob aku . Nasiblah aku dh masuk kolej . At least aku boleh duk KL utk tenangkan hati aku . Aku memang terasa sgt apa yg rg sekeliling buat aku . Aku tk tahu salah apa aku sampai aku dihukum macam nie sekali . Uhm , Now , aku dah jauh . aku risau sgt BF aku akan ulang algi perkara nie . Aku ada sebab tersendiri why aku tak boleh org MENDUAKAN aku . Bie , i know kat luar tu ramai gadis2 cantik dan lawa untuk awak . Awak tu kacak , dorg mudah cair . Alangkah baik nya awak gunakan kekacakan awak tu dengan KESETIAAN . 3 kali saya terima awak , tapi awak sia siakan mcm tu jer . Saya tahu awak Lelaki , Lelaki suka permainkan perasaan perempuan right ? Sebab lelaki tahu perempuan lemah .

I don't know what to say . But , hukum karma akan kena kat awak bie ='(

Monday, 25 June 2012

Aku seorang sahabat yang cuai =')

Assalamualaikum :)

Aku minta maaf , gara-gara aku update blog pasal ''aku dah berubah'' aku abaikan kau . Aku ade cakap ker yg aku cakap korg lupakan aku ? sorry lah , aku tak bermaksud pun . aku cuma rindukan korggg . aku cakaplah korg ada hidup korgg , aku just nak ubat hati aku jeh . Aku tau ayat tu kasar sikit . uhm , Aku cuai tadi , aku tak perasan , And aku takkan tggalkan kaulah , aku ade jeh kat KL neyh . tak pi mana pun . Aku takkan tgglkan kau lah . kau kembar aku , actually aku tknk pisah dgn kau . nak masuk kolej sama2 . but , haluan kita dah lain , kau dgn mira , now mira dah tgglkan kau right ? . Aku tahu kau sedih . Aku selalu ingt kau . Aku rindu kau , aku rindu nak lepak kat rumah kau . menggila dgn kau . dulu , even kita lain2 sekolah , kita tetap jumpa kan ? study sesama masa nak SPM dulu . kau ingtkan ? . Now , aku nak minta maaf if aku buat kau sakit hati tadi . 4 days more kan ? so , happy =) . I LOVE YOU

AKU JANJI AKU TAKKAN CUAI =)

Betul Aku dah berubah ?

Assalamualaikum :)

Tak nak tanya khabar aku ? Heee :) . Denga cerita ada orang cakap aku dah berubah ? Betul ke ? . Meyh sini aku cerita meyh . Before that , ''MANUSIA SENANG BERUBAH'' . Betul ? Itulah yang aku lakukan sekarang . Aku pernah berjanji dulu , aku nak berubah bulan Mei . So , aku berubah lah . Tapi aku tahu , aku nak ubah lain . Tapi lain yang jadi . Kita hanya merancang , Allah yg tentukan . Aku perasan jugak , Aku suka marah marah . If orang buat aku sentap sikit , mulalah aku nak saon bagai . Kenapa aku jadi macam nei eyh ?

KERANA ------------>

Dulu , aku sering disakiti , kena fitnah , kena kutuk , senang pijak kepala aku . Korang *yang buat aku lah* pernah fikir apa yang aku rasa ? . So , now aku berubah jadi seorang yang GARANG . Bukan sebab nak digelar KAK YONG . Tapi , aku nak mempertahankan diri aku . aku tak de silat or teakwando derr ~ . Aku ada kuasa mulut dengan tangan jeh doe . Haha . So , siapa yang berani cari pasal , meyh . *belagak gengster pulak ==.* Hihi . Don't worry , aku still azie yang dulu . Boleh kawal marah . Still bersopan santun . Peace (Y) . Still senang memaafkan orang ;)

BTW --------------->

Korang tolonglah jangan jadi PEMBELIT you know ? ! . Cerita keburukan Ah Chong kat aku . Wat de Pok ? Ouhh . Tak kire lah kau tu sape bagi aku doe . Hishh ! Aku pun tak lah baik mana pun kay ? Deal ? . Macam haremmm layan orang macam neyh dohh !

ONE MORE THING -------------------->

Now , mulut aku , MULUT PUAKA sikit . Bukan sikit , banyak . So , jangan bagi aku angin . Kentut pun tak boleh . Pijak nanti . BF aku tak pe *sebab dia selalu kentut kat aku* . If korang hormat aku , aku akan hormat korang balikkkkkkk =)

AND -------------->

Janganlah buruk sangka kat aku pulak . Jangan takut dengan aku , jangan kutuk aku . Lekk aa . Aku takkan garang if korang tak buat masalah kay ? Cuma aku nak jumpa dengan PEREMPUAN GATAL GODA BALAK ORANG tuh jea kay ? Peace (Y) . Jangan nak buruk2 kan FAMILY , FRIENDS , BOYFRIEND aku kay ? . Tak suka . Karang , lebam bijik mata kau ! . *Kak Yong annoying bhaa*

LASTLY --------------->

Aku nak minta maaf if entry neyh kasar sangat , macam nak gadoh , or so on kay ? Tak lama lagi nak Puasa . Buatlah something yang berfaedah , jangan suka cari pasal dengan orang , kurangkan menggatal dengan pakwe orang kay ? byk lagi jantan dalam dunia nie , negro , nepal , bangla , myammar . Pilih jeh kay ? Ohh , lupaa Korea . *nak jugak , bukan korg dpt pun* . Banyakkan buat pahala kay ? jangan tunggu bulan Puasa jeh . Okay ? Assalamualaikum =)

Sunday, 3 June 2012

Ah Chong & Eyzie Cherra is back ;)

Pada 27 April 2012 kami Break :'/ 
Dan 
Pada 27 Mei 2012 kami bersatu kembali :DD

Cerita nya begini :)

Pasal hari belia lah , kereta membe aku neyh dah full , so , aku naik lah motor dengan Ah Chong . Then , sebelum kitorg pergi Hari Belia tu , dia ada luahkan perasaan dekat aku . Tetiba dia cakap '' I MISS YOU '' terkejut aku ouh :O

Lagi satu , masa kat atas moto dia cakap kat aku '' Awak , I love you '' . Aku diam , and jawab dalam hati . Aku rasa nak nangis kut time tu . Tapi aku tahan , malu lak aku nak nangis depan dia :D

Lepas tu kami couple lah . Mesra macam dulu , kawan kawan aku pun suka tengok aku dengan Ah Chong . Dorg cakap kitorg sweet . HAHA ~

BOTAK , I LOVE YOU .

 EVEN APA YANG BERLAKU KAT SAYA DULU SAYA DAH LUPAKAN 
KINI , SAYA MANJA AWAK , PIAH AWAK , BUNCIT AWAK , BINTANG AWAK ,

SEMOGA CINTA KITA KEKAL ABADI :)

Tuesday, 22 May 2012

Pendam :'/

perlu ker kau buat baik dengan aku selepas kau dah buat aku sakit hati ?
perlu ker aku buat baik dengan kau lagih ?
weyh , aku tahu setiap manusia ada salah dan silap . 
Aku tahu silap kau , dan aku tak tahu ape silap aku weyh . Adil kan ?
aku tahu kat dunia nie tak de yg adil pun .

Aku dah janji dgn diri aku . Aku tak nak cakap sepatah haram pun dengan kau . Tapi aku buat gak tadi . Kau buat muka suci jer dekat aku tadi . 
Baiknye kau doe .

Yelah , setiap manusia akan berubah . 
kau akan jadi baik kan ?
untunglah sapa dapat kau sekarang .
Malanglah sapa dapat kau dulu .

aku suka doe tengok kau jadi baik 
tapi sorry lah if aku agak kurang ajar dgn kau
aku dah hilang adap dekat kau weyh

aku asyik teringat apa yg kau buat 
jujur aku cakap 
aku tengah tipu diri aku sekarang 
hope kau faham .

kay lah , nak cakap pnjg lebar tentang kau 
salah pulak kann ?
kay , kau n aku dah ada org yg kita sayang right ?
so , kita dah ada hidup kita masing2
go on
kita jadi kawan ?
aku fikir2 dulu kay ?

ingat lah pesan aku 

JANGAN TINGGALKAN ORANG YANG KAU SAYANG SEMATA MATA ADA PEREMPUAN YANG LEBIH CANTIK , LEBIH HOT DARI ORANG YANG SEDANG CINTAKAN KAU
JANGAN NAK PERMAINKAN PERASAAN PEREMPUAN SANGAT KAY ?
NANTI KAU KENA JUGAK 
AKU DAH KENA . SO AKU SERIK DENGAN KAU .
SEKIAN

Wednesday, 16 May 2012

Aku budak kolej :D

12 Mei 2012 , aku dah pindah Cheras . Means , aku dah melangkah ke alam baru . haha . aku jadi budak kolej .

Alhamdulillah , aku dapat roomate yg sporting . Baru bape jam jumpa dah mcm 5 tahun kenal weyh . haha . sumpah dorg sporting sgt . baik doe . haha . dah , kembang mereka nantih :P

Actually , mmg plan aku nak BERAMBUS dari Beranang tu . bukan nak belagak or apa . Sakit hati aku dgn kisah2 kat sana :'D

Kat cybernetics nei ade orang jaga aku sementara BF aku masuk bulan june nie . Budak tu sapa ? eyh adalah . haha . kunk kembang lagi sorang tu -,- 

So , aku masuk cybernetics nak belajar , nak dapat diploma doe :'D

Aku dah janji dengan someone untuk ubah hidup aku and perangai aku . Even aku duduk
KL , tempat asal aku :')

Now , my name is Eyzie :)

Good bye my old life , Welcome my new life .


Sunday, 6 May 2012

Sahabat yang bernama Ummi Kalsom :')

Kay , aku buat pengakuan dulu . Belum aku taip lagih aku dah nangis .

nak tahu sebab ? esok 7 mei kawan baik aku akan pergi masuk kolej . memang berat sangat hati nie nak berpisah dengan dia .

tadi aku gi rumah dia nampak beg bagasi dia tuh . dia dah packing barang dah :'( aku tak sggup tgok beg tu . yelah , dia nak pi belajar . bukan pi bercuti . 12 mei ney pulak aku yg masuk kolej .

sebab aku tak nak berpisah dengan dia :'(

dia seorang kawan yang sangat baik . 10 tahun aku kenal dia n kawan dgn dia . lama kan ?

dialah yang selalu faham aku , nasihat aku , nangis sbb aku sakit , nak yg terbaik utk aku .

apa apa hal aku mesti mintak tlg dia . dia pun sama . kkdg kitorg hang . gila sesame :'D

memang susah nak carik kawan macam dia .

even ade org nk pisahkan kami , aku n dia buat bodoh jer . buat mcm tk de pape berlaku n gelakkan org yg nk pisahkan kitorg tuh ! jahat kan ! a'ah ORANG TU jahat ! pukul dia !

bila aku ingat balik kisah kitorg dulu , byk sgt selama 10 tahun kami berkawan . bila diingtkan kembali rasa nak gelak sorg2 . but , sekarang aku tengah nangis :'(

aku fikir , ade ker kawan yg lebih baik dari umie tu .

dia tahu persis semua perangai aku weyh :'( dia tahu aku seorang yg ......
tanya dia :'D

orang yg tak kenal aku jer yg suka kutuk kutuk aku bagai 

uhmm , sekali lagi aku sedih n berat hati sebab nak berpisah dengan dia :'(

aku tak nak dia tengok aku nangis depan dia :'(

aku nak dia tengok aku happy .

dia pun nak tengok aku happy :'(

but now aku mmg tak boleh kawal air mata aku .

Ya Allah , panjangkan usia persahabatan kami . Kami sudah melakukan yg terbaik untuk perhubungan ini . Kami ingin mengejar cita cita demi keluarga . Kami nak berjaya seperti orang lain , nak tunjukkan kepada orang orang yang HINA kami tu . Kami yakin kami akan berjaya suatu hati nanti . Mestipun kami terpaksa korbankan persahabatan kami ini . Pengorbanan dan kerelaan kami ini akakn membuahkan hasil kepada kami 

Umie , halalkan semua makan minum aku :'( lepas nie tah berapa kali kita jumpa . Kau kat shah alam , aku kat KL . kau jaga diri elok2 . biar orang pandang kita apa apa pun . janji kita dah buat yang terbaik . manusia memang ada sifat dengki . aku akan text kau or call kau bila aku free . aku akan bawak hadiah yg kau bagi tu kat aku . aku akan bawak semua kenangan kita tu . maafkan aku andai aku byk buat salah kat kau , buat kau tension , banyak lagi lah . maafkan aku . janji dengan aku , jangan nangis esokk :'(

bye ummie :'(

Saturday, 5 May 2012

Kecewa :'/

Kay , First mau cerita . Pasal ''kawan'' lah kan . Niat baik aku salah lah woi :'( korang yang ada problem aku pun sekali masukk bhai :'( 

Memang wajib lah aku sebagai membe nak bekup membe right . But , sebagai bekas PRS , aku kena bekup semua . Sebab aku tahu semua cerita . Tak sangka pulak kan aku kena tuduh pulak :'(

But , aku tak tahu lah betul ke tak dia tuduh aku mcm tu sekali wey . Aku bukan lah kejam mana pun nak jadi mcm dia tuduh aku tu . Sumpah , datang jumpa aku cerita baik baik . Tak payah nak heboh kat FB bagai ( aku pun samalah ! )

Kau , Kau , Kau , and kau kawan aku . Aku sekarang tersepit tengah tengah . and same time aku kena tuduh . ape kena korggg ? suka kan main tuduh tuduh nie ?

Okay , aku bagi ruang kat korg untuk maki aku n terus terus buat aku mcm nie . Ya , aku tak sebaik korggg :')

Sebab aku sayang korg lah aku tak nak gaduh sampai mcm nie . But nak buat macam mana if dah org tuduh aku mcm2 kann :')

TERIMA KASIH :')

MEMANG HIDUP AKU MACAM NIE KAWAN , AKU TERIMA JER , AKU KAN KUAT . SEBAB TU KORANG MAKI N TUDUH AKU MACAM2 KAN ?

SAYANG KORANGGG :')

Wednesday, 2 May 2012

Tuhan Jaga Dia


We're Backkkk ! :'D

Kami akan tunaikan janji kami yang dulu :')

Kekasih kembali pulang :'D . Thanks sebab still ingat Azie and cuba untuk perbaiki hubungan kita yang dulu :'D

Azie harap kita dapat tunaikannya :'D

InsyaAllah 

Jangan tanya aku boleh tak ? !

Actually guys , Aku rimas tahuk orang tanya aku pasal DIA . 

Aku nak online dengan tenang . Soalan budak2 FB buat aku tak tenang tahuk tanya aku pasal DIA .

Dah tahu DIA pergi PLKN , dahlah .

Call DIA sendiri . Apesal tanya aku . Aku tak tahu apa jadi kat dia now .

So , Amik phone dail no DIA and call . Okay ?

Aku bukan menyampah . RIMAS ! . Semua tanya aku macam2 . Tak sangka ramai Friendlist kat FB wartawan tak bergaji . Please STOP tanya aku pasal DIA ! . Bila aku marah korang tahu pulak cakap aku macam macam kan ! faham tak ''AKU TAK SUKA !'' Rimas !

Korangg suka sangat sakitkan hati aku . Biarlah DIA ada awek or tak . Hidup DIA kan ! DIA tak kacau hidup aku & aku tak kacau hidup DIA . SO ? Masalah korang apa !!!! ?

Sumpah aku geram tahap babun weyh ! Dah lah mood aku tak stabil sebab ______
*Biase lah perempuan 

MORAL : JANGAN TANYA AKU LAGI !


Tuesday, 1 May 2012

Tetiba aku nangis gila gila :'(

Ya Allah :'(

Pada 27 April 2012 tu aku langsung tak nangis masa break tu . Tapi hari nie aku nangis gila gila weyh . Sebab esok ( 2 MEI 2012 ) DIA pergi PLKN :'( 

Aku nak jadi maid DIA kat sana , nak hantar DIA kat HENTIAN KAJANG and ambil Picture dengan DIA . Tapi tak kesampaian :'(

Aku pun heran kenapa aku nangis pulak ? Biarlah DIA pergi PLKN tu . Dia bukan BF aku lagi :'( 

Aku rasa macam DIA akan jauh dari aku .

Aku akan belajar lupakan DIA . 

*KAU KAT SANA JANGAN NAKAL NAKAL , JANGAN BULI ORANG , KAU KAT LUAR JE TAIKO DALAM TU KAU TAK DA APA PUN :'D . HIHI . KAU DAH TAK BOLEH MERAYAU DAH KAT SANA . DUK DIAM DIAM KAT MANTIN TU KAY ? JAGA KESIHATAN TU . KAU ADA ASMA KENN ? JANGAN LUPA BAWAK INHEALER TU KAY . BYE :'(

CAPITAL D

Monday, 30 April 2012

PAK WE BARU :3

Yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !

Aku ada pak we baru . Actually , dia Ex-Couple aku . Ngehhh ! HAHA ~ kay , benda yg lepas jangan dikenang kan ?

Now , kitorg dah janji . Okay , kami akan tunaikan janji tu . 3 JANJI ? pun boleh lah :D

Siapaka gerangan PRINCE CHARMING aku tuh ?

- MUHD SUBHI -

Hehe ~ mana kawan lama aku tuh kenal lah dia :D ngehh ! korang suka tak kami coup balik ? ;)

Apa yang kami harap adalah hubungan yg kekal . Sumpah aku penat kena GAME -__-

I LOVE YOU BIE :*

LELAKI ITU BOY , BOY ITU LELAKI

Post aku now pasal LELAKI ! 

Aku bukan nak kutuk or what . And bukan semua lelaki sama . Then kadang2 perempuan pun buat mcm nie . Koranggg kan tak boleh ker BERHENTI GAME PEREMPUAN ! 

Korang nie kurang kasih sayang eyh ? tak cukup ker kasih sayang yang awek or ex korang bagi . Siam lah jai !

Benda nie terkena kat aku . Thats why aku marah gila babi . Korang cepat sangat bosan dengan perempuan . Kitorg bukan Entertainment untuk korg lahh ! ==t

Korang tuh patut belajar MENGHARGAI ngokk !

Kay , aku tak nak balas apa yg aku pernah kena sebelum nie okay ? 

GO DIE , sapa yg permainkan perasaan aku tuh . Maaf kau tuh tak do makne kay ? 

Aku sayang kau Capital D atas perubahan kau :'*

*JANGAN BILA KORANG DIPERMAINKAN NAK SALAHKAN PEREMPUAN ! GO DIE !

Sunday, 29 April 2012

BERUBAH !

Aku nak berubah ?

Ohh yes ! Sapa tak nak berubah kan ? :'D

Coppp ! Perubahan aku nie bukan daripada BAIK ---> BAIK
*Ehh , aku baik ker ?

Sepanjang aku ''COUPLE'' lah kan ? selalu jer kena game . Kay , aku berubah sebelum nie , nak jadi yg lebih baik , tak garang . Lebih hargai org yg aku sayang . But , apa aku dapat ? tak dapat apa pun weyh =='

Buat penat aku jaga hubungan , tapi ''EX2'' aku senang2 jer mintak BREAK ! Tak berhati perut langsung !

Aku serik nak couple ? entah , masih lagi fikir masak masak . Actually , aku taklah kejam mana . Aku bukan nak balas kat ''KAUM ADAM'' nie . Tapi , aku tak nak dorg pijak kepala aku . Mentang2 aku banyak ''DIAM'' . Senang2 jer permainkan . Bila ''DIA'' dipermainkan tahu pulak marah !

Grrr >.< sumpah geram tahap babun nie =='

Aku fikir2 balik , aku tak sampai hati nak buat mereka nie tahukkk ! Tapi , hrrr >.<

For ALL MY EX , BELAJARLAH MENGHARGAI ORANG YANG SAYANGKAN KORANG ! BUKAN AKU NAK CAKAP AKU ''WANITA'' TERBAIK UNTUK KORANG . TAPI OTAK KORANG TU FIKIRLAH ! FOR YOU CAPITAL D , BAGUSLAH PERANGAI TU . I GIVE BIG CLAPS ! MENYESAL KENAL KAU !

P/s : Terimalah perubahan aku :'D

Saturday, 28 April 2012

Bie Bie Bie Bie ♥

BIE :'(

Eh , lupalah . Kita dah clash . Kita dah tak couple dah :'( . Awa , manje rindu awa lah . Eh salah , saya rindu awa . 

Saya terkejut masa awa hantar kata ''Putus'' tu . Awa nak tahu tak saya kat mana sekarang ? saya kat dalam bilik . Saya duk sorang2 , Saya peluk baju awak yg warna pink tu . Saya pegang jam kita . 

Awa , awa bosan dengan saya eyh ? saya tahu saya tak pandai layan awa :'O . Awa , saya tak makan lagi :'( saya nak awa teman . Nak makan roti canai dengan awa :'(

Saya sayang sangat dengan awa tau . Saya tak sangka awak berubah . Awa tak layan saya . Awa tak nak tolong saya , awa lukakan hati saya . 

Bila saya cakap i love kat awa , awa tak balas pun . Kecik hati saya tau . 

Awa , saya kan  rindu awak much :'* . Sampai tak kiss saya tu ? . Uhm , Bila saya duduk sorg2 saya teringat awak . 

Saya nak bagi tahu awak something nie .

Okay , First , saya nak ucapkan ribuan terima kasih atas segala yg awak bagi kat saya . Awak care pasal saya , awak sakitkan hati saya . Awak tak suka kan tengok perempuan nangis ? tapi awak buat kat saya . Macam mana tu ?

Buat masa sekarang , saya tak maafkan awak :'( sorry . Saya tak nak ada kena mengena dgn awak lagi . Awak jahat ! Awak kejam ! . Sorry , saya cakap macam tu .

Awak tak bagi tahu pun sebab kita putus . Awak cakap then awak diam macam ape jer ! . Uhm .

Saya dah jumpa tau cara2 nak lupakan someone yg kita sayang . Tapi , tak tahulah mujarab ke tak . Uhm .

Second , saya asyik risaukan awak . Awak tu dah lah tak melekat duk rumah . Asyik merayau jer . Tidur tak kemana , makan tah kemana . Tuh lah mata tu makin lama makin sepet . Badan pun makin kurus . Uhm ,  Awak dah lah ada asma . Merayau sampai pagi2 buta ==' . Sumpah risau nie :/ Awak tak risau pasal saya sebab awak selalu sibukkan diri , sebab tu awak boleh lupakan saya right ?

2 Mei nie awak pergi PLKN right ? haaa :/ ramai gadis gadis SANTEKKK kat sana yg awak boleh pikat . Kan kan kan ? . okay . Awak pergilah PLKN tu . Tak halang pun . Awak nak pertahankan negara kan ? Pergi ! Pergi ! Pergi ! 
Saya tak dapat hantar awak , Awak pergi sendiri =='

*Dalam hati nie rasa nak letak camera tertutup kat badan awak . HAHA :'D . Lain macemmm

Awak , saya ada bagi hadiah dalam bekas tu penuh bintang kan ? hmmp . Dalam tu ada nama kita :'( . Tak payah cari . Kita dah nothing . Penat tau saya buat :'(

Dah lah , penat cakap pasal awak . Saya nie asyik kena game jer ==' nasiblah laki lepas awak . HAHA :'D *gertak je .

Lepas nie , saya tak jaga awak lagi dah , Awak pun tak jaga saya lagi . Lepas nie , apa apa berlaku kat saya jangan amik kesah , saya mati katak ker , ape ker . Awak duk lah diam diam kat PLKN tu . Okay ? . Jangan jadi budak nakal kat sana , nak belasah belasah orang . Sian mama and ayah awak :'D

Dah keluar PLKN nanti jadilah DAFI yang baru kay ? jangan GAME PEREMPUAN ! Kalau tak , saya hantar awak kat PLKN tu balik =='

Jaga diri elok2 , Jaga kesihatan tu . Saya tak da nak tolong apa apa lagi dah . Last saya cakap , saya sayangkan awak , cintakan awak . THANKS FOR EVERYTHING !

Monday, 23 April 2012

Pasrah :'/

Firstly , sejak akhir akhir ni banyak benda buruk berlaku kat aku ouh . Ape yang aku nak cakap , orang cakap kena sabar , sabar , sabar . Sebenarnya , aku dah tak tahan dah . If aku cerita problem ni kat org , gerenti kena bahan punya . Aku dah kena weyh . Pasal cinta tak payah cakap lah , memang pecah otak aku fikir . Dah aku serupa tunggul pulak :/ tapi aku diam jer . Aku malas nak bukak or tanya apa apa kat dia . Dah , then pasal kawan . huh ! macam ________________ . hmmp . Aku tak tahu nak sampaikan apa yg aku rasa sekarang weyh . Nobody boleh tolong aku . Aku hanya mampu berdoa . tah bila nak habis semua nie . belum habis yg ni dah timbul yg tu . Actually , aku baran , aku tak boleh pendam . if aku pendam . haaa kau macam2 penyakit aku datang weyh . haa :'/ aku serius macam nak serah diri jer . tapi tak kan serah diri kat balai polis kud -.- haa . aku memang sangat terlalu perlukan dia weyh . hmmp . erh ! aku pun tak faham apa aku tulis . aku luahkan sikit jer kat sini :/ . aku tak tahu nak ngadu kat sapa . hmmp . tak palah . AKU PASRAH WALAUPUN TERASA SESAK DI DADA :/



Sunday, 8 April 2012

bace elok elok kawan !

SALAM . .

Aku harap kawan aku bace dengan baik . okay ? first of all . aku nak mengaku yang aku tak sebaik , seperfect , semurni , sesopan santun korg okay ? puas ? puas ? and then , aku dah tak twu kenape dgn kawan kawan aku neyh . ya aku memang tak seperti yg aku ckp tadi . aku hipokrit . aku tu aku nie kan ? now , puas ? aku bukan kawan yang baik kan ! puas haaa ? ! puas ! now , for you fatin : aku marah sangat dengan kau sebab kau cakap dengan org lain lupe membe . kau sama kan aku dengan org lain . ape motif kau sebenarnya haa ? mmg aku gunekan dunie cyber . so ? kau sakit hati ? sakit ? haaa ? tau pulak kau tertanya tanya kan ? yaa . aku bukan kawan yang baik macam bella kan ? kan ? macam amy kan ? kan ? if kau tak buat masalah , ade aku marah ? . kau pulak sesedap rase ckp mcm tuh . hrrr . suke hati kau lah kawan . dah . sekarang terpulang at kau lah . aku malas . bagi kau aku salah ? yelah org kene kutuk memang salah kan ? nah aku bagi piala besar kat kau . pi jauh jauh lah ! . aku tak pernah rase diri aku teraniaya lahh . kau yg rase sbb kau yg buat . huhh ! aku TAK NAK TAK NAK TAK NAK FACE TO FACE DENGAN KAU ! faham ! dah tak perlu apa apa lagi penerangan okay ? cukup dah semua neyh . kau teruskan hidup kau . kau lupakan aku kay / if aku terus terus kawan dengan maybe TERSANGKUT PULAK JAHAT AKU DEKAT KAU KAN ? kann ? fikir sendirilah kawan . hak kau . sumpahh aku tarik diri okay ? biarkan bende neyh tak setle ! faham ! lagi lagi aku marah lagi kau menyampah dgn aku . teruskan lahh kawan . eyh ? kawan ? entah . biar kau pendam ape yg kau rase n aku pendam ape yg aku rase . faham ! deal ? from now , WE'RE END OF OUR FRIENDSHIP ! GOODBYE . kau pi lah cari kawan yang :


  1. PERFECT
  2. SUCI MURNI
  3. TAK HIPOKRIT
  4. YANG BOLEH SANJUNG KAU SETIAP MASA
  5. YANG BOLEH TERIMA KAU APA ADANYA
  6. YANG TAKKAN SAKITKAN HATI KAU
  7. YANG TAKKAN BUAT APA APA IF KAU BUAT MASALAH
  8. YANG BAIK
  9. ANAK SOLEHAH
  10. YANG TAKKAN GUNAKAN DUNIA CYBER SEBAGAI TEMPAT LUAHAN


Jelas ? okay done . nampak nama kau aku tulis ? kann ? ye itu kau fatin ! thanks a lot atas segala jasa kau kat aku n kau pernah buat aku happy dulu . semoga Allah hindarkan kau dari manusia macam aku . SALAM .

Wednesday, 4 April 2012

bie :'/

kay , sekarang aku hampe sgt2 weyh . sgt2 hampe . hari neyh aku nak ajk bf aku nak pegi bukit ampang . aku nak bagi suprised kat dea . tapi dea bagi alasan , tak de minyak , tak de duit . hmmp . dulu boleh jer . skrg dah pndai create alasan . aku perasan sgt dea dh byk berubah . i don't know why ? aku dah ckp kat dea yg aku tk mau kecewe kali kedua . aku still teringat janji dea tuh . aku dah tak twu nak buat ape lagi dah . aku serius dgn dea weyh . aku syg dea . aku rindu moment time baru kapel dulu . aku betul2 tk twu ape salah aku . dea dah jauh dari aku . knp sume neyh jadi di bulan APRIL . aku rase ape yg aku rncg tak jadi :'( . aku betul betul perlukan dea . hmm ~ aku terima buruk baik dea . dulu kitorg ade break . aku menangis gile babi lahh . then due hari lepas tuh dea mintak kapel balik . mase ktorg clash tuh dea salu hantar '' I LOVE YOU AND I MISS YOU SYG '' aku menangis dpt text tuh . bile kitorg dh kapel balik . aku happy lahh . aku dapt dea balik . and now , dea dah berubah :'( dea dah tak syg aku kea ? haaa ~ byk soalan kt pale otak aku neyh . hanye dea jea buleh jawab :'/ kat fb pulak dea hiden relationship . hmmp :'( and ramai lah gurl2 post kat wall dea . wahhh ;'O . hmmp :'/ ape ape pun aku hampe sgt neyh . aku dh tk twu nk buat ape dah . aku fikir birthday aku tahun neyh bersama dgn yg tersayang , iaitu dafi lah . mesti org ckp aku gile kan ? yaa ~ aku dah betul2 syg dea weyh . aku bukan mcm time sekolah sekolah dulu , tak serius . now , aku serious . tapi ? ape dh jadi . mcm mane aku nak redha n sabar ? aku fikir dari tadi nak mampus jea . hmmp . baru jea hari isnin tuh aku n dea keluar . dea okay jea , dea suap aku sengkuang ouh . dea teman aku pi buat ic jauh2 tuh . hmmp . aku rase mcm nk jer pi kat dea skrg . aku sggup weyh . hmmp :'( aku tk nk fikir bukan2 tntg dea . tp ape yg aku nmpk skrg buat aku kecewe sgt . dah tk dpt digmbrkan . maybe aku neyh selalu bergantung kat dea kud ? habis ? kat sape lagih . hmmmp :'( takkan tuh salah aku ? haa ~ bie , please onn phone . i want say i love you . please ! ingat birthday saya :'( saya nak keluar dgn awak 10/4 neyh :'( please jgn hancurkan harapan saya sayang . saya dah tk twu nk buat ape dh supaya awak tak mcm neyh :'( I LOVE YOU .

Monday, 2 April 2012

kau fikir aku lupe membe ? Part II

babe , ape kau terase yg aku tulis kat wall & blogger aku ? itu memang tujuan aku weyh . asal ? kejam kan aku ? haaa ~ neyh lah aku yg kau nak sgt kan ? first -----> ape motif kau nak ckp aku LUPE MEMBE ? . sebab , aku tak text kau ? tak call kau ? bile online tak IM kau ? dengan perbuatan jea yang dapat menunjukkan yang aku sentiase ingat membe ? takkan aku nak hari2 bagi anouns yang aku TAK LUPE MEMBE ! TAK LUPE MEMBE ! . cukup ingat dah lahh . kau bace ker otak aku masalhnye kan ? kau sendiri tuw kite dah habis sekolah ! masing2 dah ade life sendiri . go on lah ! tak makne aku lupe membe lah  ! huhh ! marah kan ? kalau bende neyh berlaku kat kau mesti kau marah jugak . SEDAP SEDAP MULUT KAU JERH ! . and now , kau tag NOTES kat aku pasal PERBEZAAN SAHABAT DAN KAWAN . if kau twu mksud tuh . kau takkan ckp aku mcm tuh lahh ! kau tak suke org HIPOKRIT ! FYI ! semua org dalam dunie neyh HIPOKRIT LAH ! fikir sendiri okay ? mintak maaf buka segalanya . tapi tak bermakne aku bukan seorang pemaaf . now ! aku tengah panas hati lagi . kau jgn nak create ugut2 aku pulak . konon nak balas ape yg aku buat . please , mcm budak2 peps . nak terus terang dgn kau pun tk gune . so , ini care aku kay ? tak suke ? hak kau ! terima kasih !

Sunday, 1 April 2012

kau fikir aku lupe membe ?

babe , aku tau kau cakap tuh time kau tak waras kan ? kalau kau waras kau fikir ape yang kau cakap . cukup sudahlah kau dah kate2 aku selame neyh dekat kawan kau . kau dah sedar kan aku jauhkan diri aku dari kau ? habis selama neyh kau tak sedar diri ape yang kau buat ? sedar ker tak ? time kau gaduh dgn kawan kau , kau ngadu dekat aku and kawan aku . kau kate dea macam2 . bile kau dah berbaik dgn dea kau buat aku dgn kawan aku macam TUNGGUL BUSUK ! . kite satu gang lah ! tapi bile rehat , kau tak dgn kitorg . ape2 hal tak de dgn ktorg . ade aku dgn membe aku bising ? kitorg diam jer kan ? ktorg jage perasaan kau ! kau tuh yang tak sedar . padehal aku tahu , kau duk ngate aku kan ? kau nak jauhkan diri dari aku , sebab aku neyh jahat . kau tak nak terpalit kan ? okay . aku tak kesah , tuh hak kau . aku pun tak hadap pujuk kau supaye kawan dgn aku peps . ade sekali tuh , kau hang dgn kawan kau . tak ajak aki dgn kawan aku pun kan ? sejak tuh aku mmg jauhkan diri aku dari kau ! tuh pun nasiblah kalau kau perasan ! now , kau suka , kau bangge dgn ape yg kau buat sekarang ? kau dah tak perlukan aku lagi . kau ade ramai kawan yg lebih baik dari aku kan ? fikirlahh . kau dah besar . aku dapat twu bnde bnde neyh . sumpahh aku bengang ! ohh ! lupe , aku sentiase ingat kawan2 aku dan KEKASIH HATI aku okay ? kau pun ape kurgnye bile happy , LUPE MEMBE . jgn ckp org sgt lahh kan ? kau terase kau ckp pasal kau kat sini ? yups . memang kau lah . sape lagi ? . terime kasihlah kau cakap aku neyh LUPE MEMBE !

Saturday, 31 March 2012

Alhamdulillah :)


sukacita dimaklumkan bahawa anda telah ditawarkan untuk mengikuti program berikut .

aku tengah syok2 membuta , tibe2 mummy aku kejutkan aku . aku dapat 3 surat , aku nmpak jer KTAC terus aku terbeliak mate aku . aku bukak surat tuh , then alhamdulillah :') . DIPLOMA SYARIAH . haha :D memtang2 Agama aku A- . hihi ~ jadi ustazah yer aku neyh haa ~ bukan aku nak jadi polis kea ? haha :D belajar dulu , nanti dah habis , InsyaAllah mohon polis . hihi ~ tangkap orang jahat :P . aku terharu dapat kolej neyh kud . haha :D ade sebab tertentu . syukur alhamdulillah , orang mcm aku neyh haa dapat gak rezeki kann ? bak kata pepatah '' tuah ayam nmpak dikaki , tuah manusia siapa yg tahu '' right ? hehe ~ bukan nak menunjuk or what . byk lahh aku kene kutuk lepas dapat result :'( sedih aww . now , aku dah dpt peluang nak smbung belajar . even tengah pecah otak mau carik duit maa :'( haiyakk . uhm . jap ! haa ~ BF aku weyh :'( HAHA ~ mesti aku rindu dea meyhh :'( saya sayang apek saya tuhh :'( . atotototo ~ angau kejap . tak pe sayang , saya belajar okay ? awak pi carik duit untuk meminang saya . HAHA ~ awak rajin2 lah tengok saya yaa :D . acecece , belum pergi saya dah rindu awak lorh . hmmmp :'( . eyh . dah dah , merapu -__- 12 MEI 2012 (SABTU) .

Friday, 30 March 2012

Tolong lah :'(

aku tak twu nak mule dari mane , aku sangat sangat terase perubahan yang berlaku sekarang :'( . aku tak twu ape salah aku , ape silap aku . aku rase aku terlampau rendah diri sampai org pijak aku mcm neyh . aku rase sangat yang aku neyh tak de nilai utk semua org . aku tak de kelebihan :'( . tiap2 malam aku nangis , aku fikir , ape yg dah aku buat ? hmm :'( sampai family sendiri buat aku . aku bukan nak raih simpati or what . aku dah buat yg terbaik . aku , aku hmmp :'( . dalam kepale otak aku fikir mati jea ouh . hmmp :'/ bile aku mati nanti baru aku twu sape yg sayang aku :'(  now , aku nak amik keputusan nak duk sorg2 . tapi , aku tak de keje lagi :'( aku tak tahan hari hari mcm neyh :'( biarlah aku hidup sorg2 . same jer dgn hidup aku sekarang . hmmp :'( sape yg nak org ade problem mcm aku . aku kalau buleh nak simpan . simpan dalam2 . tapi aku terlepas kdg2 cerita kat org :'( aku tak nak orang rase terbeban dgn aku :'( . tadi aku tercerita kat BF aku :'( . tak patutkan ? :'( dea pun ade masalah aku lagi nak masukkan masalah :'( sorry bie , i need you :'( i need you always by my side :'( even i know u are changed now :'( bie , are u love me ? :'( i lost my friend :'( they're have own life :'( i dont want to disturb thier life :'( i have my owns life too :'( but , now its very difficult to i go on :'( every open my eyes , one problem coming . what should i do ? be strong ? until when ? where ? hell ? heaven ? :'( . everyday i pray , pray the best choice for me . but , i not got it . why ? :'(

mum , terima kasih jage kakak :'( . maafkan kakak kalau kakak tak pernah jadi anak yang baik seperti orang lain . hidup akak selalu bergantung dekat mummy kan ? :'( mummy rimas ade anak mcm kakak :'( kalau yer pun , jangan tuduh kakak :'( okay mummy , terima kasih . walau ape pun kakak tetap anak mummy right ? izinkan kakak pergi jauh :'( kakak dah tak diperlukan lagi :'( sorry . i love you :'*

kawan , kita takkan jumpe :'( aku nak jauhkan diri aku weyh :'( aku tawu , aku semak jer kat sini :'( aku bukan ade ape ape pun yang orang nak sayang :'( lainlah kalau aku ade satu juta :'( gerenti orang sayang aku :'( nampak sangat manusia neyh kebendaan :'( aku dah fikir weyh :'( walaupun aku tak mampu nak hidup sorg nanti :'( aku rase lebih tenang :) ,

sayang , saya sedar ape yang berlaku :') saya tak cakap dekat awak :') saya takut saya salah faham :') saya nak awak teman saya :') maafkan saya bebankan awak sayang :') saya betul betul sayangkan awak :') saya betul betul perlukan awak :') cukuplah awak tersenyum untuk saya :') itupun dah cukup buat saya tersenyum kembali sayang :') saya tak nak nangis depan awak :') saya malu :') sayang , tolong jangan berubah :') saya tak nak kecewa lagi :') terima kasih awak jage saya :') saya hargai itu :') saya sayang awak :') saya sayang awak :') saya sayang awak :') Dafi :'*

Monday, 26 March 2012

kawan kawan yang selalu buat aku terharu :')

sebelum tu aku nak mengucapkan syukur kerana aku dikurniakan kawan yang sayang dekat aku . firstly , aku nak ucapkan ribuan terima kasih kepada korg sebab sudi jadi sahabat aku . cume kan , satu jer aku risau . tak nak cakap lah :'( takut ~ okay okay aku cakap taw . ekhem ekhem ekhem .

kite sekarang dah umur 18 tahun , kite dah habis sekolah . kite dah jarang jumpe . jarang borak2 mcm dulu . cerita kedebabom memanjang . share problem same same . gelak tak ingat dunia . aku twu korg miss sgt moment tuh . adakah ia akan berulang kembali ? itu takdir Allah . aku harap , kita kawan sampai bile bile . lepas neyh kite tak macam duluh dah kan ? aku nak disisi korg time aku tengah susah . kdg kdg aku rase diri aku macam nyusahkan korg juwp . bile aku dalam kesusahan korg mesti cakap mcm neyh '' azie , sabar lah . ini ujian , Allah sentiase bersama dengan azie '' . bile aku dah jauh nanti , aku akan ingat pesanan korg tuh . korg semangat aku :') . 


TERIMA KASIH KAWAN :')

korg selalu ambil berat tentang aku . ade yang sanggup menangis bile tengok aku susah . tuh yg aku terharu sangat2 . aku rase bersalah bile korg nangis sebab aku :'( .

TERIMA KASIH KAWAN :')


  • Ummi Kalsom 
  • Nur Amira
  • Nur Laila
  • Amy Amira 
  • Nabila Sakinah
  • Wan Syazwani
  • Hasmalinda
  • Munira Asyikin
  • Siti Hamirah Athirah
  • Farah Emylya
  • Fatin Nor Aqila

Saturday, 24 March 2012

KENA RAGUT :'(

pada 23/3/2012 11pm di higway kjg silk aku kena ragut . time tuh aku sorg2 dari Jalan Reko nak balik beranang , kat simpang masuk highway tuh , aku sedar ade org follow . aku pun bawak laju lahhh . aku seram sangat time tuh , Allah jer yang twu . aku nak nangis dah . aku kepit handbag aku . naseb baik duit n handphone aku letak dalm poket . kalau tak ? heyy ! jgn ckp . aku jadi giler time tuh tak dapat call bf aku . lepas aku kena ragut tuh aku jerit , aku benti tepi jalan . aku rabe poket aku . fuhhh ! naseb fon ade . aku call bf aku . time tuh pulak aku buleh terjerit2 call dea . naik darah dea dengar cenggitu . Ya Allah , aku tak twu kat mane time tuh . gelap juwp , bf aku bising tanye kat mane . last2 aku jawab LEKAS . pale hotak aku -___- sebab aku tengok kat tepi tuh ade tiang tulis '' SEREMBAN JELEBU LEKAS '' haha :D mengong aku neyhh :D . time aku tengah call bf aku aku toleh belakang , aku nmpak kereta polis peronda . terus aku tahan . polis tuh tanye aku ''nape dik ?'' aku jawab '' kena ragut bang '' sambil mengalirkan air mata . ade sorg abg neyh dea kejar peragut tuh . tapi tak dapat . hmmp :'( .

yang hilang tuh


  • 1. dompet berisi IC , Lesen , Kad ATM
  • 2. Camera Olympus
  • 3. barang make up den -_______________-


ciri2 peragut tuh

  • naik moto Honda EX5 Dream Maroon
  • lelaki due org
  • rider helmet hitam , pembonceng warna putih
  • kurus due2 nye
  • pangai mcm setan

okay . lepas tuh bf aku sampai . polis peronda yang baik hati tadi tuh suruh aku buat report kat Balai Polis Kajang . aku pun berterima kasih pade abg saksi tuh tolong kejar peragut tuh even tak dapat . smpai balai aku buat report . then , BF aku suruh letak moto kat reko then dea hntar aku balik . hmmp kejadian neyh mgkin salah aku . aku tak text bf aku nak balik . sbb dea busy . hmmp . sorry syggg

aku bersyukur kerana aku selamat , tak cedera mcm kat dlm surat khabar n berita . smpai ade yg mati . barang yang hilang boleh diganti . kalau nyawa tak der . pengajaran utk aku supaya berhati-hati and jgn amek tindakan sendiri . ini juga dugaan utk aku . walaupun problem yg melanda belum setle lagi dtg lagi satu .

LOKASI KEJADIAN




Thursday, 8 March 2012

Aku Sayang Dia

hari nie genap due bulan aku dgn dea ^^ baru jer lagi kan ? dalam due bulan neyh byk bende aku kene ubah ^^ yelah . aku tak perfect sgt kan ? maybe aku ade kecik kan hati si jambu aku tuh . lepas neyh aku kene jage atitude aku . hee :D . setakat neyh okay jer hubungan kami . uhm , walaupun kami ade "krekk'' hari tuh . tapi , dengan izin Allah kami bersatu kembali . cehh ! ^^ . hee :D .

aku kene belajar dari pengalaman aku . even kite sentiase buat baik , tapi kdg kdg ade jugak terselit kesilapan . well , manusie kan ? itu yg aku takut sebenarnya .

 ape pun sygg . saya mintak maaf kalau saya ada buat salah dekat awak :3 . saya sayang awak sangat . terima kasih kerana terima saya seadanya sayang . saya akan jadi yang terbaik utk awak ^^ . awak tersangat handsome :*























Saturday, 3 March 2012

kenape dengan aku ? :'/

sejak akhir akhir nei aku byk denga berite buruk . macam macam lah . bukan mau mengeluh or what . uhm . pasal membe tuduh aku bukan bukan . pasal excident . uhm , tak lame lagi mesti bende buruk berlaku kat aku pulak . uhm . mmg dah terjadi pun . aku salu mimpi bende bukan bukan . sampai ade satu mimpi tuh aku MENINGGAL . betul ke ? tambah lagi skunk aku suke termenung . hilang selere mkn . cakap pun merapu rapu jer . see , skunk pun merapu jugak . btw , aku tak buleh simpan byk problem . mesti ade effect . nak buat mcm maner kan ? even aku tak cari problem , problem tuh tetap dtg . uhm . aku malas nak cerite kat sape sape . tak elok . at least , aku dapat solve sendiri problem tuh . lagi satu , membe aku dah doakan aku MATI . aku tak twu ape salah aku kat dea . uhm . aku memang byk buat salah . aku bukanlah baik mane pun :'/

malam tadi , aku rase sakit sgt . aish , tk buleh bgtau lahh . sampai berpeluh peluh ouh . aku risau sgt , dah lah klinik jauh . ape ape jadi kat aku nanti menyusahkan orang jer . then , aku ade bau bangkai , denga bende mengilai . Ya Allah , takut sgt . maybe penyakit aku tuh dtg balik . aku tk sggup hadap sumer tuh lagi . terlampau sakit , perit , pahit . uhm . aku yakin , aku ade semangat untuk terus hidup demi orang2 yang aku syg , even sorg kawan aku tuh tk syg aku . hrr ~ maaf merapu pulak :'/


SEMOGA AKU DIBERI KESIHATAN SEPERTI SEDIA KALA . DAN KPD RAKANKU YG SEDANG BERJUANG DI HKL , SEMOGA DEA CEPAT SEMBUH . FOR MY LOVER , JUGA SEMOGA SIHAT SELALU :] EVEN DEA OKAY LEPAS EXCIDENT MALAM TADI . SAYA RISAU AWAK SAYANG :']

Wednesday, 29 February 2012

Alhamdulillah :)


lelaki disisi aku ney 
sekarang aku dah letak dea di hati aku 
aku akan cube jadi yg terbaik utk dea
kami dpt atasi segala dugaan 

ape yg berlaku kpd kami
aku hrp tkkn berlaku lagi 
aku nak dea di hati aku 

26 febuari  2012
aku nan dea kelua 
heee :D
best ouh 
aku nan dea jenjln KL
ktorg selalu gak kelua same2 even kesuma jewp :)
ktorg pegi dataran 
amek2 gamba 
sekali nak hujan , tuh chaww :D
law tak berjam jam kat dataran tuh 
then , balek kajang 
lepak nan membe2 dea kat tasik 
cantik tasik tuh
ade mase ktorg nak lepakk situ lagi
sygg ouh aku tk der camera nikon :3
hrr ~
lau tak ktorg photoshoot kat situ
jadi model kejap
lalala ~
berangan pulak si gedik dafi neyh XD


SI COMEL , SI JAMBU , SI MACHO , SI HANDSOME , SI HERO
SAYA :*

# Idafi Nashri #