Friday, 27 July 2012

I Miss my Dad :'(

DULU 

Aku : Daddy , akak sayang daddy sangat-2 . Daddy baik . Daddy jangan tinggalkan akak tau .
Daddy : Daddy takkan pernah tinggalkan akak :)

SEKARANG

Pada 14 December 2003 , perginya ayah tercinta menyahut seruan Illahi . Tinggallah aku yang ketika itu masih lagi perlukan kasih sayang , belaian , perhatian seorang ayah . Apakan daya Allah lebih menyayanginya . Hidup aku berubah selepas pergi Daddy , hari-2 istimewa aku tempuhi tanpanya . Hanya mekar diingatan aku semua nasihatnya , wajahnya . Sekarang aku sedang tempuhi Ramadhan Al-Mubarak , pertama puasa tiada ayah yang membaca doa berbuka dan imam tarawih . Tambah lagi Syawal yang bakal tiba .

Tika semua sedang sibuk buat persiapan raya , kadang-2 aku IRI HATI melihat ada ayah disamping mereka . Tapi , aku tabahkan hati , ayahku ada dihati . Aku seboleh-2 nya simpan perasaan sedih aku . Aku taknak Daddy aku terseksa . 9 kali Ramadhan dan Syawal . 9 tahun juga aku merinduinya tersangat-2 . Sampai aku tak tahu nak cakap bagaimana lagi . 

Di pagi raya nanti , aku ingin meminta maaf kat Daddy dan cium tangan nya . Apakan daya , tiada lagi ruang untuk aku hanya lah menziarahi dan menyiram pusaranya . Itu yang aku mampu buat bila Syawal tiba .Al-Fatihah mengiringi untuk Ayahda . Air mata yang mengalir tidak dapat dikira jumlahnya . Daddy , I miss you 

Monday, 23 July 2012

A New Boyfriend :)

Oh Farhan !
Tak salahkan kita cari yang baru ? cinta baru ? untuk lupakan kisah lama yang menyakitkan , hanya diri ini saja yang tahu . dan hanya diri ini sahaja yang temui penawarnya . Kadang-2 hati ini merasa berat dan takut kisah yang lama berulang kembali . Kadang-2 sukar untuk menpercayai seorang Lelaki , tapi aku tahu akan hadir nya seorang lelaki yang terbaik untuk aku . Aku sendiri tak tahu siapa lelaki itu atau dikenali sebagai Mr. Right . Allah , saja temukan aku lelaki yang salah kerana Allah akan hadirkan aku seorang lelaki yang benar-2 layak untuk aku . Tipulah aku , kalau aku tak dapat lupakan kisah dan keperitan yang aku alami dulu . Sukar untuk melupakan dan risau luka ini akan berdarah kembali .

Aku tak pernah mempermainkan perasaan kaum adam walaupun aku sering dipermainkan . kerana bagi aku , wujudnya hukum KARMA . Jika kita menbalas benda yang tak baik kerana dendam , kita sendiri akan merasainya suatu hari nanti . Jika kita seorang yang setia , teruskan kesetiaan itu . Dan , jika kita seorang yang suka permainkan perasaan orang lain , berhentilah , kerana anda juga mempunyai perasaan dan anda juga akan dipermainkan . Jangan pulak , bila dah terkena baru nak menyesal . Tiada guna babe .

One more thing , belajarlah menjadi seorang yang pemaaf , kerana ia dapat menenangkan hati kita , walaupun kesalahan yang orang lain buat kat kita , kita tak dapat terima . Btw , kita kena terima juga , kerana setiap manusia sering melakukan kesilapan dan tak kan pernah berpaling dari melakukan kesalahan . Jadi , tak payah nak jadi manusia yang bongkak .

Hadirnya cinta baru , akan menenangkan hati kita , buat kita bahagia . Adakah semua itu kekal ? ya atau tidak hanya Allah yang menentukan . Kita cuma perlu hargai si dia kerana si dia bukan milik kita . Mencintai seseorang tidak salah , tapi kita jangan lupa kepada Pencipta . Alhamdulilah , aku beransur keluar dari kepompong kesedihan , kepedihan hidup aku yang dulu . Aku inginkan sebuah kehidupan yang sederhana tetapi aku bahagia . Aku juga tak akan berpaling kepada orang yang pernah sakiti aku .

Farhan , terima kasih kerana mengisi kekosongan hati ini . Jadilah seorang Lelaki yang amat saya sayang , hormat dan sangat saya percayai :)

Monday, 2 July 2012

Curang ? :'O

Assalamualaikum :')

Kay hari ni nak cerita sedih . Aku rasa dah hilang nyawa baca text kat handphone BF aku . Ya Allah , masa tu aku kat snooker dgn dia . Aku terus pi toilet and crying dalam tu . Aku rasa nak sepak2 benda yg ada dlm tu :'( . Hmm , then aku keluar dgn muka masam . Aku buat bodoh jer dgn Bf aku . Aku sakit hati gila weyh . Tak rasa memang boleh ejek lah cil . Aku baca text GRACE LEE . Aku open . Tetiba ''Biy , bby'' . Sapa tak berderai hati . Aku rasa nak bunuh diri masa tu . Aku teringat BF aku ckp dkt mama dia . yg dia malas nak cari yg lain , sbb tu dia kapel dgn aku . But , why semua neyh berlaku . Dia said sia dh berubah . Aku terima dia balik . Aku tak suka tipu diri aku . Aku sayang dia . Aku tak tahu why aku syg dia . Padahal teruk dia buat aku . Yelah , cinta tu buta . Kay . If Grace tu ada depan mata aku . Masak dia kena weyh . Aku fikir jugak apa aku dapat if saun dia . Dahlah aku suka gaduh now . Of course dia slhkn BF aku punya . Lagipun , entahlah , serabut aku . Then , aku cuba tenangkan hati , even air mata nie tak henti mengalir . Aku slow talk dgn dia . apa yg dia cakap , lagilah buat aku sakit hati . At least dia minta maaf . yaa aku maafkan . Aku tak sanggup kehilangan dia lagi . Hati aku belum bertaut luka yg dulu , tapi ditoreh kembali .

Yaa , aku bagi peluang tapi tak dihargai . Aku tk tahu aku neyh sapa dimata dia , dihati dia . Aku tak tahu why dia tk berhenti buat mcm nie . Sampai now , aku dah taktahu nak kata apa . Aku dah buntu apa yg patut aku buat . And aku tak boleh terima apa yg dia buat . Aku kena faham dia bagai . But , dia faham ker perasaan aku if dia text dgn EX2 COUPLE dia pakai ''syg'' . What the fuck ? . Knp dia putus dgn ex2 dia tu if still nk syg2 . Mmglah as kawan . But takkan terdetik RASA RINDU ? . Knp aku boleh layan teruk dekat ex2 aku , semata2 nak jaga perasaan dia . Kay , aku tkde niat nak game dia . Aku dh tak tahu . Now , aku nak ruang utk diri aku . Aku selalu fikirkan diri org lain , faham org lain . Tapi aku jrg jaga , amik berat tentang diri aku sendiri . Now , bertimpa2 prob aku . Nasiblah aku dh masuk kolej . At least aku boleh duk KL utk tenangkan hati aku . Aku memang terasa sgt apa yg rg sekeliling buat aku . Aku tk tahu salah apa aku sampai aku dihukum macam nie sekali . Uhm , Now , aku dah jauh . aku risau sgt BF aku akan ulang algi perkara nie . Aku ada sebab tersendiri why aku tak boleh org MENDUAKAN aku . Bie , i know kat luar tu ramai gadis2 cantik dan lawa untuk awak . Awak tu kacak , dorg mudah cair . Alangkah baik nya awak gunakan kekacakan awak tu dengan KESETIAAN . 3 kali saya terima awak , tapi awak sia siakan mcm tu jer . Saya tahu awak Lelaki , Lelaki suka permainkan perasaan perempuan right ? Sebab lelaki tahu perempuan lemah .

I don't know what to say . But , hukum karma akan kena kat awak bie ='(