Tuesday, 22 May 2012

Pendam :'/

perlu ker kau buat baik dengan aku selepas kau dah buat aku sakit hati ?
perlu ker aku buat baik dengan kau lagih ?
weyh , aku tahu setiap manusia ada salah dan silap . 
Aku tahu silap kau , dan aku tak tahu ape silap aku weyh . Adil kan ?
aku tahu kat dunia nie tak de yg adil pun .

Aku dah janji dgn diri aku . Aku tak nak cakap sepatah haram pun dengan kau . Tapi aku buat gak tadi . Kau buat muka suci jer dekat aku tadi . 
Baiknye kau doe .

Yelah , setiap manusia akan berubah . 
kau akan jadi baik kan ?
untunglah sapa dapat kau sekarang .
Malanglah sapa dapat kau dulu .

aku suka doe tengok kau jadi baik 
tapi sorry lah if aku agak kurang ajar dgn kau
aku dah hilang adap dekat kau weyh

aku asyik teringat apa yg kau buat 
jujur aku cakap 
aku tengah tipu diri aku sekarang 
hope kau faham .

kay lah , nak cakap pnjg lebar tentang kau 
salah pulak kann ?
kay , kau n aku dah ada org yg kita sayang right ?
so , kita dah ada hidup kita masing2
go on
kita jadi kawan ?
aku fikir2 dulu kay ?

ingat lah pesan aku 

JANGAN TINGGALKAN ORANG YANG KAU SAYANG SEMATA MATA ADA PEREMPUAN YANG LEBIH CANTIK , LEBIH HOT DARI ORANG YANG SEDANG CINTAKAN KAU
JANGAN NAK PERMAINKAN PERASAAN PEREMPUAN SANGAT KAY ?
NANTI KAU KENA JUGAK 
AKU DAH KENA . SO AKU SERIK DENGAN KAU .
SEKIAN

Wednesday, 16 May 2012

Aku budak kolej :D

12 Mei 2012 , aku dah pindah Cheras . Means , aku dah melangkah ke alam baru . haha . aku jadi budak kolej .

Alhamdulillah , aku dapat roomate yg sporting . Baru bape jam jumpa dah mcm 5 tahun kenal weyh . haha . sumpah dorg sporting sgt . baik doe . haha . dah , kembang mereka nantih :P

Actually , mmg plan aku nak BERAMBUS dari Beranang tu . bukan nak belagak or apa . Sakit hati aku dgn kisah2 kat sana :'D

Kat cybernetics nei ade orang jaga aku sementara BF aku masuk bulan june nie . Budak tu sapa ? eyh adalah . haha . kunk kembang lagi sorang tu -,- 

So , aku masuk cybernetics nak belajar , nak dapat diploma doe :'D

Aku dah janji dengan someone untuk ubah hidup aku and perangai aku . Even aku duduk
KL , tempat asal aku :')

Now , my name is Eyzie :)

Good bye my old life , Welcome my new life .


Sunday, 6 May 2012

Sahabat yang bernama Ummi Kalsom :')

Kay , aku buat pengakuan dulu . Belum aku taip lagih aku dah nangis .

nak tahu sebab ? esok 7 mei kawan baik aku akan pergi masuk kolej . memang berat sangat hati nie nak berpisah dengan dia .

tadi aku gi rumah dia nampak beg bagasi dia tuh . dia dah packing barang dah :'( aku tak sggup tgok beg tu . yelah , dia nak pi belajar . bukan pi bercuti . 12 mei ney pulak aku yg masuk kolej .

sebab aku tak nak berpisah dengan dia :'(

dia seorang kawan yang sangat baik . 10 tahun aku kenal dia n kawan dgn dia . lama kan ?

dialah yang selalu faham aku , nasihat aku , nangis sbb aku sakit , nak yg terbaik utk aku .

apa apa hal aku mesti mintak tlg dia . dia pun sama . kkdg kitorg hang . gila sesame :'D

memang susah nak carik kawan macam dia .

even ade org nk pisahkan kami , aku n dia buat bodoh jer . buat mcm tk de pape berlaku n gelakkan org yg nk pisahkan kitorg tuh ! jahat kan ! a'ah ORANG TU jahat ! pukul dia !

bila aku ingat balik kisah kitorg dulu , byk sgt selama 10 tahun kami berkawan . bila diingtkan kembali rasa nak gelak sorg2 . but , sekarang aku tengah nangis :'(

aku fikir , ade ker kawan yg lebih baik dari umie tu .

dia tahu persis semua perangai aku weyh :'( dia tahu aku seorang yg ......
tanya dia :'D

orang yg tak kenal aku jer yg suka kutuk kutuk aku bagai 

uhmm , sekali lagi aku sedih n berat hati sebab nak berpisah dengan dia :'(

aku tak nak dia tengok aku nangis depan dia :'(

aku nak dia tengok aku happy .

dia pun nak tengok aku happy :'(

but now aku mmg tak boleh kawal air mata aku .

Ya Allah , panjangkan usia persahabatan kami . Kami sudah melakukan yg terbaik untuk perhubungan ini . Kami ingin mengejar cita cita demi keluarga . Kami nak berjaya seperti orang lain , nak tunjukkan kepada orang orang yang HINA kami tu . Kami yakin kami akan berjaya suatu hati nanti . Mestipun kami terpaksa korbankan persahabatan kami ini . Pengorbanan dan kerelaan kami ini akakn membuahkan hasil kepada kami 

Umie , halalkan semua makan minum aku :'( lepas nie tah berapa kali kita jumpa . Kau kat shah alam , aku kat KL . kau jaga diri elok2 . biar orang pandang kita apa apa pun . janji kita dah buat yang terbaik . manusia memang ada sifat dengki . aku akan text kau or call kau bila aku free . aku akan bawak hadiah yg kau bagi tu kat aku . aku akan bawak semua kenangan kita tu . maafkan aku andai aku byk buat salah kat kau , buat kau tension , banyak lagi lah . maafkan aku . janji dengan aku , jangan nangis esokk :'(

bye ummie :'(

Saturday, 5 May 2012

Kecewa :'/

Kay , First mau cerita . Pasal ''kawan'' lah kan . Niat baik aku salah lah woi :'( korang yang ada problem aku pun sekali masukk bhai :'( 

Memang wajib lah aku sebagai membe nak bekup membe right . But , sebagai bekas PRS , aku kena bekup semua . Sebab aku tahu semua cerita . Tak sangka pulak kan aku kena tuduh pulak :'(

But , aku tak tahu lah betul ke tak dia tuduh aku mcm tu sekali wey . Aku bukan lah kejam mana pun nak jadi mcm dia tuduh aku tu . Sumpah , datang jumpa aku cerita baik baik . Tak payah nak heboh kat FB bagai ( aku pun samalah ! )

Kau , Kau , Kau , and kau kawan aku . Aku sekarang tersepit tengah tengah . and same time aku kena tuduh . ape kena korggg ? suka kan main tuduh tuduh nie ?

Okay , aku bagi ruang kat korg untuk maki aku n terus terus buat aku mcm nie . Ya , aku tak sebaik korggg :')

Sebab aku sayang korg lah aku tak nak gaduh sampai mcm nie . But nak buat macam mana if dah org tuduh aku mcm2 kann :')

TERIMA KASIH :')

MEMANG HIDUP AKU MACAM NIE KAWAN , AKU TERIMA JER , AKU KAN KUAT . SEBAB TU KORANG MAKI N TUDUH AKU MACAM2 KAN ?

SAYANG KORANGGG :')

Wednesday, 2 May 2012

Tuhan Jaga Dia


We're Backkkk ! :'D

Kami akan tunaikan janji kami yang dulu :')

Kekasih kembali pulang :'D . Thanks sebab still ingat Azie and cuba untuk perbaiki hubungan kita yang dulu :'D

Azie harap kita dapat tunaikannya :'D

InsyaAllah 

Jangan tanya aku boleh tak ? !

Actually guys , Aku rimas tahuk orang tanya aku pasal DIA . 

Aku nak online dengan tenang . Soalan budak2 FB buat aku tak tenang tahuk tanya aku pasal DIA .

Dah tahu DIA pergi PLKN , dahlah .

Call DIA sendiri . Apesal tanya aku . Aku tak tahu apa jadi kat dia now .

So , Amik phone dail no DIA and call . Okay ?

Aku bukan menyampah . RIMAS ! . Semua tanya aku macam2 . Tak sangka ramai Friendlist kat FB wartawan tak bergaji . Please STOP tanya aku pasal DIA ! . Bila aku marah korang tahu pulak cakap aku macam macam kan ! faham tak ''AKU TAK SUKA !'' Rimas !

Korangg suka sangat sakitkan hati aku . Biarlah DIA ada awek or tak . Hidup DIA kan ! DIA tak kacau hidup aku & aku tak kacau hidup DIA . SO ? Masalah korang apa !!!! ?

Sumpah aku geram tahap babun weyh ! Dah lah mood aku tak stabil sebab ______
*Biase lah perempuan 

MORAL : JANGAN TANYA AKU LAGI !


Tuesday, 1 May 2012

Tetiba aku nangis gila gila :'(

Ya Allah :'(

Pada 27 April 2012 tu aku langsung tak nangis masa break tu . Tapi hari nie aku nangis gila gila weyh . Sebab esok ( 2 MEI 2012 ) DIA pergi PLKN :'( 

Aku nak jadi maid DIA kat sana , nak hantar DIA kat HENTIAN KAJANG and ambil Picture dengan DIA . Tapi tak kesampaian :'(

Aku pun heran kenapa aku nangis pulak ? Biarlah DIA pergi PLKN tu . Dia bukan BF aku lagi :'( 

Aku rasa macam DIA akan jauh dari aku .

Aku akan belajar lupakan DIA . 

*KAU KAT SANA JANGAN NAKAL NAKAL , JANGAN BULI ORANG , KAU KAT LUAR JE TAIKO DALAM TU KAU TAK DA APA PUN :'D . HIHI . KAU DAH TAK BOLEH MERAYAU DAH KAT SANA . DUK DIAM DIAM KAT MANTIN TU KAY ? JAGA KESIHATAN TU . KAU ADA ASMA KENN ? JANGAN LUPA BAWAK INHEALER TU KAY . BYE :'(

CAPITAL D