Thursday, 8 December 2011

SAHABAT SEJATI

Firstly , azie bangge dpad kawan mcm uoll
Saat pertame kali kite berjumpe , kenangan tuh
Takkan pernah pupus dari ingatan azie .
Korg lorh kawan yg terbaek J
Korg salu temani azie time suke , duke , gelak , tangiss
Adekah azie akan bersame pd saat tu dgn korg lgi ??
Adekah azie dpd wsekenn saat tuwh tiap2 hari spt selalu ??
Adekah kite akn jumpe apbile kite buke mate ??

KAWANNN …

Azie terlalu syg katt korg ,
Saat manis kite azie tak de vid n pic
Adea puns sikedd jea
Tp , azie simpan kenangan kite dlm hati azie .
Takkan azie lupea smpai mati
PERCAYELAHH !

KAWANNN …

Azie bkn lorh seorang kwn yg PERFECT ,
Mungkin azie adea buat korg kecik aty
Mungkin azie thaa tunaikenn janji
Mungkin azie terkasar bhse dgn korg
Mungkin azie terlepas pndg dekadd korg
Mungkin azie tak temani korg saat korg sedih
Mungkin azie tak same spt korg harapkenn
Mungkin azie tidak sebaik korg inginkenn
Mungkin azie tak faham korg
Mungkin azie tak terdaye utk bntu korg
Mungkin azie bkn segalenye dlm idup korg
Mungkin azie buat korg wsea malu utk dkadd dgn azie
Mungkin azie neyh merimaskenn idup korg
Mungkin azie terlalu mengharap dkadd korg
Mungkin azie adea buatt korg meluat
Mungkin azie buadd maruah org tercalar
Mungkin azie tak pernah sokong korg

KAWANNN …

Azie nak mintak maaf atas segala MUNGKIN
Azie terlalu , amat , sangat
Menyanyagi korg
Azie tak mau ilang korg .
Korg amat istimewa . kalau azie adea mara
Korg , tu tak bermakne azie benci
Tp , azie syg korg
Tak der sape buleyh buang korg dari idup azie

TAHU TAKK ??
Korg ajar azie erti kesabaran
Korg ajar azie erti kehidupan
Korg ajar azie erti menghargai
Korg ajar azie erti pengorbanan
Korg ajar azie erti menghormati
Korg ajar azie segalanyea ?

INILAH SEBABNYE AZIE TAK MAU TINGGALKENN KORG

KAWANNN …

Selepas ini kita jarang jumpa
Kita jarang kongsi masalah , berita gembira,
Lepakk
Dan sebagainye J
Kita tak lagi gelak same2 , mereng same2
Korg tak lagi denga celoteh azie
‘’sleng bangla’’ azie
Cerite gebang azie
Kepoyoaan mukaku
Nasihat azie yg merapu
Gelak azie yg over
Azie buat muke ‘’tak cute’’
Take picture bersame
Berborak dlm kelas , kat tapak perhimpunan
Kantin
Dan semua tempat
Sume tu selalu kenn kite lalui

TAPI …

Ia akan menjadi JARANG-JARANG

Bile kite suda berpisah baru lah kite kenal erti KESEDIHAN
Mungkin selame ini kite tak menghargai
Bile kite berpisah
Kite akn wse KEHILANGAN

KAWANNN ….

MAAFKAN AZIE ~
BERAT CGADD HATI NIE UTK TINGGALKAN KORG
AZIE NAK UCAPKANN RIBUAN TERIMA KASIH DEKADD KORG
KORG SENTIASE DI SISI AZIE
SENTIASE SOKONG AZIE
SUSAH NAK JUMPE SAHABAT MCM KORG
KORG TERLALU BAEK ~
KORG TERLALU BANYAK JASE DEKAT AZIE
TAKDIR TELAH MEMISAHKENN KITE
TP , HATI KITE TETAP BERSATU
JIWE AZIE AKAN KOSONG
BILE AZIE SEDIYH ,
SAPE NAK BG NASIHAT KAT AZIE ?
SAPE NAK HAPPY KAN AZIE ?
KALAU BUKAN KORG ?
SAPE NAK TEMAN AZIE KALAU AZIE BORING ?
SALU PETANG2 KITE LEPAK , KITE JUMPE
NANTI PETANG2 KITE BUAD APE EKK ??


Bayangan wajah2 korg mcty salu bermain di minda azie
No words can I say
I love youuu !

* honestly . sekarang ade yg tenga kecik hati dgn azie kan ?
okay , azie bkn seorang KAWAN yg baik pun sebenarnye .
maaflah kay .
azie tak twu ape salah azie .
mungkin azie nye perangai berubah cikedd 
sebab ...
tak per lah korg tak payah tawu problem azie kay 
azie tak nak serabutkan pale otak korg
selame ney puns azie dah byk semakkan idup korg
cukup2 lah tu kay :)


BUAT KALI TERAKHIR
AZIE NAK MINTAK MAAF 
HALAL KAN MAKAN MINUM AZIE
ILMU YANG KORG AJAR
SEMUA TU TAKKAN AZIE LUPAKAN
KALAU NAK JUMPE JUST CONTACT AZIE
AZIE CAKAP LAH DGN BOSS AZIE TUH NAK MINTAK CUTI
KALAU DIA TAK BAGI 
KORG DATANG RAMAI2 SOUND BOSS AZIE TUH YER :)
OKAY ...
ILLAL LIQA` :)



Wednesday, 7 December 2011

AKU TAK SANGGUP :')

 


korg ... lpeas neyh itea akan tempuh haluan masing2 
kite dhaa jrg jumpe 
jrg together lagi
thaa der denga gelakk korg lagi
korg puns thaa denga longhat bangla aku lgi 
cerite aku yg merapu
salu wt korg pening pale :')
ape kelaziman itea 
lepass neyh akan menjadi jarang2 .
salu pagi2 adea jea citea hott ite kenn ?
nt thaa der aa aku denga ag citea2 hott :D
mcty rindu kenn
wse jggal pulakk tak der korg .

 
korg twu thaa ?
korg kawan yg paling best :)
korg sudi terime aku
sudi terime buruk baek aku
korg sentiase kat belakang aku time aku susah !
lepas neyh sape ?
mgkin aku akn dpt membe lain 
tp , tak same dgn korg ~
korg salu bantu aku ~
hari2 aku yg seterusnye aku bersemangat !
sbb aku adea korg !
tp , lpass neyh 
thaa kenn ?
ade tuh just takk mcm selalu lah :)
nhaa sgad beb mcm dulu .
tp , masa terus berputar .
kite kene teruskenn idup
setiap pertemuan pasti ade perpisahan :)
aku takken lupekann sume kenangan manis itew lorh
walaupun aku adea pic itea
tp , memorybersama lgi manis :)



korg ~~
aku nak mintak maaf taw kalau aku adea buat salah dgn korg
kalau slame neyh aku menyusahkenn korg .
malu kenn korg .
aku buat korg menyampah dgn aku .
maafkenn aku kalau aku tak buleh jadi kwn yg baek
but ,
aku dhaa cube yg terbaek .
kalau selame neyh aku buruk di mate korg
membebankenn korg .
mcm2 aa .
maafkenn aku .
ape yg korg nasihat kat aku tuh
aku simpan smpai aku mati .
terlalu singkatt mase ite bersame :)
korg selame-lamenye dlm hati aku .
SAYANG KORG SANGAT !
sepanjang aku tulis bende neyh 
banjir kejap kat dlm bilik aku .
ee ~ tak twu nhaa ckp mcm mane beb !

AND 

thanks a  lot because u'll be my friend :)


good bye :')

Tuesday, 6 December 2011

INDAHNYA ZAMAN PERSEKOLAHAN :)



hari nie tamat lah zaman persekolahan aku . lepas nie dah tak de sume kelaziman sebagai pelajar sekolah :)
sedih kot ! . mule2 mmg aa wse tak saba nak abes skola . tp , sayu ... sayu sgad ! acecece ! . kenangan yg amat manis dizaman persekolahan . HAHA ~ aku kenal erti CINTA , PERSAHABATAN :) . cinta tuh g mampuih aa . haha :D . yg tuh pahit . tp skunk manis . apo ayat aku neyh :D . kalau teringat balek first2 skolah luh klaka lorh :D . haha . rumusan aku tntg sekolah neyh . sekolah best sgadd . tak tawu nak ckp mcm nerr . nak cite puns takud ade yg terase . tak per . aku simpan dlm ingatan aku . mane yg baik tu aku jadikan ikutan . yg buruk tu jdikan sempadan .

walaupun ade manis pasti terselit kepahitan . maklumlah , idup kan . kkdg kite tak twu diri kite neyh betul kea tak kann ? nak ckp org , diri pun tak betul . macam ketam aja anak jalan lurus :) . tp , tak pe . aku maafkan dorg . aku syg dorg sgt . tp , mane yg bnci kat aku tuh . lantak kau lah . dunie nie kecikk jea weyh ! , nanti mne twu kau jmpe aku ker . tak pun kau jadik pekerja aku . ape buleh buat . kebencian kau tuh kene letakk tepi . aku boss kau . *berangan lah pulakk :P* . 

mase aku mude2 dululah kann . mase bodoh2 lagi . buleh pulakk aku kapel2 . bese lah budak sekolah . aku dapat pak we sume hampeh . *ceh , tak baek* . bkn ape . dorg menduekenn aku . bhahaha ! . dah lah . kesaa lame . aku pun dah baek nan dorg . nak ckp aku neyh baek . tak lah jugak . time aku dulu2 byk aa wt masala. konon nye aa nak jadik jahat . sebab jadik baek kene KUTUKK ! . so , aku jadikk aa jahat . *bodohkann aku ?* . yelahh dulu2 kann . tak matang . skunk , org nak cakap aku ? *lantak kau lah ! :D* skikit puns tak herann derr ~

hehe ~ aku dah ngarut . lepas neyh kan . tak de lah jumpe kwn2 aku tuh . baju sekolah dah humban . buku2 dah simpan . nak wat mcm mne trimelah aku nie dah *tue* :(( . tak de lg bgun pagi2 bute . siapkan keje sekolah . #opsss ! kantoii ~ :P . belajar pagi2 masuklahh ! *cover* . tak de lg start moto pagi2 smpai anak jiran aku nangis2 . hahaha ! kesian budak tu . kejamm kan aku ? . lepas neyh budak tu akan tido dgn aman . sebab jiran aku dah pindah dah pun . aman idup aku ! . haha . malam2 iron baju . kalau malas pagi2 . kalau malas sgad2 . tak payah pegi sekolah :D . haha . tak de lg dah salin2 nota . buat nota , buang nota , cium nota . sume dah tak de , 

sejujur nye lah . aku menangis taip bende neyh . tp , ayat aku sume bodo2 jea . ade yg tersirat dekat hati aku ney *ceh wah ! da ule daa ..* tak dpat aku nak tuliss . biarlah rahsia . biarlah terkilan aku tuh mati mcm tu jea . :'( . ape2 puns aku syg SRAIPB , SKSN , SMK KJ , SMK BTK , sume kenangan aku kat situ , takkan aku lupekenn :) . *name skolah tadika aku , aku takk ingad =,='* kpd kwn2 . hope itea jumpe lagi . jgn sombong2 . kalau nmpak aku tegur lah . aku nie pemalu sikit *sepakk gak kunk :P* haha . i love yoouuu !!!!!!!!!!!!! hahah ! bye . good bye school ! good bye everybody ! . good bye acik tukang sapu ! good bye acik kantin ! tak de mkn nasi lemak ayam acik yg best in de world tuh :') *perli ker apea ?*
BYEEE !!

kejapp .. belum habes lagi . neyh adea gamba aku . time zaman persekolahan :) . buruk sikedd . lagi pun aku bukan nye lawa . aku tak hot pun kat sekolah . aku cool jea :P

time aku form 3 kudd ? haha :D with akunye adik-beradik angkat :)



time neyh aku fom 2 . buruk kann ? kan aku dah cakap . aku tak chantek =='

nie time aku form 3 . pegi smk abdul jalil . huw huw . aku amek bahgian tulisan khat :)

neyh aku form 3 gak . haddui ~ buruk nyerh ! . haha . neyh muka aku . aku bersyukur lerr :')

neyh time form 3 :) . peace (Y) eyh tak nmpak :D

neyh form 4 :) . huhu
no komen :)
mereka :)
kawan aku . sumpah ! aku rindu korg lepas nie . kbye T_T

neyh form 5 . huhu ~ buruk2 . muncungku , sahamku :D

huh ! mcty rindu korg ==' . kbye

rawwrrr ! garang thaa ? :DD


jgn lupe aku taw ? :')

my classmate .

last jumpe :D

:) 

tu saje yg buleh aku share dgn korg . aku mintak maaf kalau ade wt salah nan korg . aku takkan lupe korg kays :')
BYE :')