Tuesday, 25 September 2012

TABAHKAN HATIMU AZIE :)

Sekali lagi aku diuji dengan kata-2 manusia yg kejam . yang sentiasa cari kesalahan org lain . Aku tak tahu mahu salahkan siapa , jika benar aku salah takkan kau nak hukum aku sampai macam nie . kau sentuh solat aku , kau seboleh-2 nya cari keburukan and salah aku . kenapa babe ? manusia apakah kau ini ? manakah letaknya perikemanusiaan kau? . Kau Tuhan ke nak menghukum orang ? sempurnakah kau untuk sempurnakan diri orang lain ? bukan aku nak kata kau pula kawan . kau sendiri tak matang . kau tak fikir masalah orang , kau buat ikut hati kau , perasaan kau . pernah kau fikir masalah orang lain ? kebabian apakah ini kawan ? kalau ye pun kau nak jadi sempurna dimata orang , nak hukum orang , pastikan ilmu kau cukup didada . kau hitung solat , amalan aku . Tahukah itu makhruh ? bila aku cakap kau kata aku macam-2 . kau petli aku sebab aku budak syariah , tak semestinya budak syariah tu alim right ? habis kau tu orang islam . kenapa mulut kau tak reti jaga ? kau cakap KERANA MULUT BADAN BINASA . kau tujukan kat kawan aku , tapi mulut kau tu serupa longkang tepi kandang babi ? apakah ? . Fikirlah dulu sebelum nak HINA orang kawan . Hari nie hari aku , mungkin esok lusa hari kau pula . jangan salahkan orang lain jika kau terima balasan . sabarlah seperti mana aku sabar dengan perangai kau kawan . walaupun ada sedikit niat untuk lempang muka korang .

aku mengaku , terlalu perit untuk aku tempuh semua nie . lepas satu-2 berlaku . mungkin ini salah satu ujian untuk aku . tapi , kadang-2 aku ada rasa tak adil , dengan apa yang aku lalui selama ini . sedikit sebanyak terlintas difikiran aku apa yang berlaku dari aku kecil hingga ke hari ini . Aku tak salahkan takdir . Aku tabah , aku cuba kuat , aku cuba tahan air mata . Aku tertanya kenapa orang sekeliling aku buat aku macam nie ? semua orang buat salah right ? tapi kenapa , kenapa, kenapa ?

Aku terduduk semua nie . bilakah akan berakhir . Aku harap aku akan tempuhi dengan sabar . tiga orang ini , berbahagialah kamu yaa . Aku tak da kuasa untuk balas semua ini kawan .



Friday, 21 September 2012

kehidupan sekarang

OKAY , APA KEPUTUSAN YANG AKU BUAT SEKARANG NIE AKU TAK TAU SAMA ADA TEPAT ATAU TAK . AKU PILIH SAMBUNG BELAJAR UNTUK CAPAI CITA-2 AKU . BUT YANG HAPPEN NOW MACAM NERAKA PULAK ? MEREKA MUNGKIN TAHU SEBABNYA AKU YANG TAK TAHU NIE , DORANG SECARA SUKARELANYA MENGANJING AKU BAGAI . WAH :) SERONOKKAN JADI KAKYONG TAK BERTAULIAH ? KONON GANGSTER . TAKPA MUNGKIN NOW HARI AKU KAN ? AKU PUN TENGAH TUNGGU JUGAK KAU START DULU NIE . SETAKAT MENGANJING TU ANOK-2 JEH .

BUAT KATA ABANG AKU , AKU TAK PERLU PATAH SEMANGAT , AKU PERLU KUAT . TAK MUSTAHIL SATU HARI NANTI MEREKA AKAN BERADA DIBAWAH AKU . EVEN THOUGH AKU SAKIT HATI DUDUK HOSTEL NIE :) .

ALWAYS SMILE APA YANG ORANG BUAT . NO MORE CRY ;)

Wednesday, 12 September 2012

Sakit hatiku :')

Sekali lagi aku diduga . kalau boleh aku undurkan masa , ingin aku putar balik masa tehn aku takkan pilih Cybernetics dan stay di Fatahna Court . Tapi , if aku pergi belajar tempat lain pun sama juga . Nak buat macam mana kan dah benda nak jadi . Masalahnya aku tak cari masalah dengan dorang , dorang yang kutuk aku dengan membe satu bilik dengan aku . Aku terkejut sangat , tapi aku pulak yang kena balik ? kenapa ? kenapa dorang dah kutuk membe satu bilik aku tu , tak de ape-2 pun . Apa yang aku buat ? pasal status FB tu  pun dorang dah sembur aku ke ? tak fikir pulak status-2 dorang tu buat aku sakit hati . Aku just buat bodoh jeh . bila aku update status nie kau komen ?


Lepas tu dia cakap nak update status buat membe-2 dia terasa ? WTF ? =,= Eh perasaan orang dia tak fikir ? . Then tadi menganjing aku cakap aku bajet lah bagai . tunjuk baik , elehhhhh . Eloklah aku tunjuk baik dari kau kerja menganjing . Bila membe-2 kau tengah tidur , kau diam jeh kan ? bila dorang dah bangun hantu air kau jadih !

BF kau dah pukul BF membe aku . kau puas ? sekarang kau nak BF kau lempang muka aku pulak if aku melawan ? go die sayang ! sikit pun tak heran . cuma aku tension mulut kau tuh asyik nganjing aku . Cubalah kau pergi baca Al-Quran kan bagus , yelah , kaukan dijamin syurga . Astagfirullahalazim :') . Aku harap jeh syariah tapi pakaian , perangai tak macam syariah ken ? habis kau tu orang islam tapi ..... alamak lupa nak cakap apa :') . Pada si batu api n pembawa mulut , thanks lah kat korang berdua tau tau tau . Lain kali buatlah lagi tau tau . kalau boleh aku nak belanja air longkang , kite kan membe , aku tak berkira lah .

Now , aku perlu sabar dengan mulut kau jeh . sebenarnya kau saja nak cabar aku kan ? kau nak aku melawan . haaaaaa , tunggu lah , sabar eh ? aku akan lawan kau jugak , cuma aku takut ah sikit dengan kau , kau nie believers . nanti takut pulak aku masuk neraka . wehooo :'3 .

Yang lagi sorang nie pulak maybe sentap aku rampas membe dia . Adudu , memang tertulis eyh if minah ni besties , haram sama sekali kawan dengan orang lain ? macam tu ? oooo ~ kay , aku sedar aku datang sorang kenn . korang besties dari sekolah . kay lah , amik lah balik membe kau ! korang pun dah boleh telan buruk baik membe kau berbanding aku kan ? uhmmm :/

Jika aku dipihak yang benar , lindungilah aku . Dorang mesti tahukan apa hukumnya hina anak yatim ? semoga roh korang dicucuri rahmat :') . Teruskanlah hinaa aku :')

Thanks a lot 3-7 , jasamu takkan ku lupa hingga ke akhir hayatku :')

Thursday, 6 September 2012

Hati Eyzie Cherra

Bila aku renungkan balik , setiap tahun , setiap bulan , setiap minggu , setiap hari , setiap jam , setiap minit mesti ada je yang menyakitkan hati aku . Aku tiap-2 hari sakitkan hati orang ke ? aku selalu seksa orang ke ? sampai semua orang nak sakitkan hati aku ? . Aku mengalah dan terus diam . aku malas nak gaduh , nak buat orang marah . tapi ada orang fikir semua tu ? baik kawan , family and BF aku sendiri ! . aku memang dicipta untuk disakiti eyh ? tak tahu pulak ? . Dulu PR , AC . now , farhan pulak . Setiap kali aku kapel memang benda sama yang berlaku , korang biarkan aku jeh , macam aku nie patung BABI ! kay , korang cakap aku selalu mengalah , sebab apa ? sebab nak jaga hubungan . Aku telan semua weyh ! sampai aku tak jaga perasaan aku sendiri demi orang lain . Pernah tak orang lain buat perkara yang sama kat aku ? jawab ! . Kalau korang hadir dalam hidup aku semata-mata nak sakitkan hati aku , lebih baik berambus ! .

Actually , aku banyak pendam apa yang aku rasa , bila aku susah , aku malu nak minta tolong orang lain , aku tau , aku tak layak minta pertolongan orang :') . sampai satu ketika aku kena hina sebab minta tolong . Kay , aku tak kisah hal yang aku tolong orang . aku bukan nak cari kesempurnaan orang . cuma aku rasa tak adil , bila aku buat benda buruk orang nampak jeh , orang lain , tak de pulak . tahap sabar mana yang aku kena buat ? asyik sabar sabar sabar , takde perubahan pun ? lama dah . Aku teringin sangat ada family yg caring , kawan yang toleransi , BF yang carring . Semua tu hanya impian aku . mungkin aku dah takda nanti baru dorang sedar apa yang dorang buat .

cuma aku nak ucapkan terima kasih dekat semua yang telah buat aku terguris , menyakitkan hati , kata-2 makian dan sebagainya . aku terima dengan seadanya . demi jaga hati KORANG YANG TAKDE PERASAAN tu :') .

 For you bie :
 pentingkanlah kawan dari awex awak sendiri . ingat , saya pun ada kawan , tapi saya juga lebihkan awak . thanks , sebab lukakan hati saya dalam awak tak sedar . saya juga ada sakitkan hati awak kan ? . kalau awak sayang saya , tapi awak tak pandai hargai tak guna juga . beri masa untuk saya okay ? awak kumpul lah mood awak tu . jangan hiraukan saya kay ? :')

For you friends :
pentingkanlah diri korang , tak payah jaga perasaan aku . maki lah aku , hina lah aku , perli lah aku , kutuk lah aku , fitnah lah aku , bermuka-2 lah dgn aku . UP TO YOU ! , ingat , SEBUSUK-2 MANA PUN AKU JANGAN SAMPAI SUATU HARI NANTI KAU MINTA TOLONG AKU , kau kena ingat apa yang kau buat kat aku . malu lah sikit dekat orang yg kau dah buat TAIK :')

Sekian :')