Saturday, 31 March 2012

Alhamdulillah :)


sukacita dimaklumkan bahawa anda telah ditawarkan untuk mengikuti program berikut .

aku tengah syok2 membuta , tibe2 mummy aku kejutkan aku . aku dapat 3 surat , aku nmpak jer KTAC terus aku terbeliak mate aku . aku bukak surat tuh , then alhamdulillah :') . DIPLOMA SYARIAH . haha :D memtang2 Agama aku A- . hihi ~ jadi ustazah yer aku neyh haa ~ bukan aku nak jadi polis kea ? haha :D belajar dulu , nanti dah habis , InsyaAllah mohon polis . hihi ~ tangkap orang jahat :P . aku terharu dapat kolej neyh kud . haha :D ade sebab tertentu . syukur alhamdulillah , orang mcm aku neyh haa dapat gak rezeki kann ? bak kata pepatah '' tuah ayam nmpak dikaki , tuah manusia siapa yg tahu '' right ? hehe ~ bukan nak menunjuk or what . byk lahh aku kene kutuk lepas dapat result :'( sedih aww . now , aku dah dpt peluang nak smbung belajar . even tengah pecah otak mau carik duit maa :'( haiyakk . uhm . jap ! haa ~ BF aku weyh :'( HAHA ~ mesti aku rindu dea meyhh :'( saya sayang apek saya tuhh :'( . atotototo ~ angau kejap . tak pe sayang , saya belajar okay ? awak pi carik duit untuk meminang saya . HAHA ~ awak rajin2 lah tengok saya yaa :D . acecece , belum pergi saya dah rindu awak lorh . hmmmp :'( . eyh . dah dah , merapu -__- 12 MEI 2012 (SABTU) .

Friday, 30 March 2012

Tolong lah :'(

aku tak twu nak mule dari mane , aku sangat sangat terase perubahan yang berlaku sekarang :'( . aku tak twu ape salah aku , ape silap aku . aku rase aku terlampau rendah diri sampai org pijak aku mcm neyh . aku rase sangat yang aku neyh tak de nilai utk semua org . aku tak de kelebihan :'( . tiap2 malam aku nangis , aku fikir , ape yg dah aku buat ? hmm :'( sampai family sendiri buat aku . aku bukan nak raih simpati or what . aku dah buat yg terbaik . aku , aku hmmp :'( . dalam kepale otak aku fikir mati jea ouh . hmmp :'/ bile aku mati nanti baru aku twu sape yg sayang aku :'(  now , aku nak amik keputusan nak duk sorg2 . tapi , aku tak de keje lagi :'( aku tak tahan hari hari mcm neyh :'( biarlah aku hidup sorg2 . same jer dgn hidup aku sekarang . hmmp :'( sape yg nak org ade problem mcm aku . aku kalau buleh nak simpan . simpan dalam2 . tapi aku terlepas kdg2 cerita kat org :'( aku tak nak orang rase terbeban dgn aku :'( . tadi aku tercerita kat BF aku :'( . tak patutkan ? :'( dea pun ade masalah aku lagi nak masukkan masalah :'( sorry bie , i need you :'( i need you always by my side :'( even i know u are changed now :'( bie , are u love me ? :'( i lost my friend :'( they're have own life :'( i dont want to disturb thier life :'( i have my owns life too :'( but , now its very difficult to i go on :'( every open my eyes , one problem coming . what should i do ? be strong ? until when ? where ? hell ? heaven ? :'( . everyday i pray , pray the best choice for me . but , i not got it . why ? :'(

mum , terima kasih jage kakak :'( . maafkan kakak kalau kakak tak pernah jadi anak yang baik seperti orang lain . hidup akak selalu bergantung dekat mummy kan ? :'( mummy rimas ade anak mcm kakak :'( kalau yer pun , jangan tuduh kakak :'( okay mummy , terima kasih . walau ape pun kakak tetap anak mummy right ? izinkan kakak pergi jauh :'( kakak dah tak diperlukan lagi :'( sorry . i love you :'*

kawan , kita takkan jumpe :'( aku nak jauhkan diri aku weyh :'( aku tawu , aku semak jer kat sini :'( aku bukan ade ape ape pun yang orang nak sayang :'( lainlah kalau aku ade satu juta :'( gerenti orang sayang aku :'( nampak sangat manusia neyh kebendaan :'( aku dah fikir weyh :'( walaupun aku tak mampu nak hidup sorg nanti :'( aku rase lebih tenang :) ,

sayang , saya sedar ape yang berlaku :') saya tak cakap dekat awak :') saya takut saya salah faham :') saya nak awak teman saya :') maafkan saya bebankan awak sayang :') saya betul betul sayangkan awak :') saya betul betul perlukan awak :') cukuplah awak tersenyum untuk saya :') itupun dah cukup buat saya tersenyum kembali sayang :') saya tak nak nangis depan awak :') saya malu :') sayang , tolong jangan berubah :') saya tak nak kecewa lagi :') terima kasih awak jage saya :') saya hargai itu :') saya sayang awak :') saya sayang awak :') saya sayang awak :') Dafi :'*

Monday, 26 March 2012

kawan kawan yang selalu buat aku terharu :')

sebelum tu aku nak mengucapkan syukur kerana aku dikurniakan kawan yang sayang dekat aku . firstly , aku nak ucapkan ribuan terima kasih kepada korg sebab sudi jadi sahabat aku . cume kan , satu jer aku risau . tak nak cakap lah :'( takut ~ okay okay aku cakap taw . ekhem ekhem ekhem .

kite sekarang dah umur 18 tahun , kite dah habis sekolah . kite dah jarang jumpe . jarang borak2 mcm dulu . cerita kedebabom memanjang . share problem same same . gelak tak ingat dunia . aku twu korg miss sgt moment tuh . adakah ia akan berulang kembali ? itu takdir Allah . aku harap , kita kawan sampai bile bile . lepas neyh kite tak macam duluh dah kan ? aku nak disisi korg time aku tengah susah . kdg kdg aku rase diri aku macam nyusahkan korg juwp . bile aku dalam kesusahan korg mesti cakap mcm neyh '' azie , sabar lah . ini ujian , Allah sentiase bersama dengan azie '' . bile aku dah jauh nanti , aku akan ingat pesanan korg tuh . korg semangat aku :') . 


TERIMA KASIH KAWAN :')

korg selalu ambil berat tentang aku . ade yang sanggup menangis bile tengok aku susah . tuh yg aku terharu sangat2 . aku rase bersalah bile korg nangis sebab aku :'( .

TERIMA KASIH KAWAN :')


  • Ummi Kalsom 
  • Nur Amira
  • Nur Laila
  • Amy Amira 
  • Nabila Sakinah
  • Wan Syazwani
  • Hasmalinda
  • Munira Asyikin
  • Siti Hamirah Athirah
  • Farah Emylya
  • Fatin Nor Aqila

Saturday, 24 March 2012

KENA RAGUT :'(

pada 23/3/2012 11pm di higway kjg silk aku kena ragut . time tuh aku sorg2 dari Jalan Reko nak balik beranang , kat simpang masuk highway tuh , aku sedar ade org follow . aku pun bawak laju lahhh . aku seram sangat time tuh , Allah jer yang twu . aku nak nangis dah . aku kepit handbag aku . naseb baik duit n handphone aku letak dalm poket . kalau tak ? heyy ! jgn ckp . aku jadi giler time tuh tak dapat call bf aku . lepas aku kena ragut tuh aku jerit , aku benti tepi jalan . aku rabe poket aku . fuhhh ! naseb fon ade . aku call bf aku . time tuh pulak aku buleh terjerit2 call dea . naik darah dea dengar cenggitu . Ya Allah , aku tak twu kat mane time tuh . gelap juwp , bf aku bising tanye kat mane . last2 aku jawab LEKAS . pale hotak aku -___- sebab aku tengok kat tepi tuh ade tiang tulis '' SEREMBAN JELEBU LEKAS '' haha :D mengong aku neyhh :D . time aku tengah call bf aku aku toleh belakang , aku nmpak kereta polis peronda . terus aku tahan . polis tuh tanye aku ''nape dik ?'' aku jawab '' kena ragut bang '' sambil mengalirkan air mata . ade sorg abg neyh dea kejar peragut tuh . tapi tak dapat . hmmp :'( .

yang hilang tuh


  • 1. dompet berisi IC , Lesen , Kad ATM
  • 2. Camera Olympus
  • 3. barang make up den -_______________-


ciri2 peragut tuh

  • naik moto Honda EX5 Dream Maroon
  • lelaki due org
  • rider helmet hitam , pembonceng warna putih
  • kurus due2 nye
  • pangai mcm setan

okay . lepas tuh bf aku sampai . polis peronda yang baik hati tadi tuh suruh aku buat report kat Balai Polis Kajang . aku pun berterima kasih pade abg saksi tuh tolong kejar peragut tuh even tak dapat . smpai balai aku buat report . then , BF aku suruh letak moto kat reko then dea hntar aku balik . hmmp kejadian neyh mgkin salah aku . aku tak text bf aku nak balik . sbb dea busy . hmmp . sorry syggg

aku bersyukur kerana aku selamat , tak cedera mcm kat dlm surat khabar n berita . smpai ade yg mati . barang yang hilang boleh diganti . kalau nyawa tak der . pengajaran utk aku supaya berhati-hati and jgn amek tindakan sendiri . ini juga dugaan utk aku . walaupun problem yg melanda belum setle lagi dtg lagi satu .

LOKASI KEJADIAN




Thursday, 8 March 2012

Aku Sayang Dia

hari nie genap due bulan aku dgn dea ^^ baru jer lagi kan ? dalam due bulan neyh byk bende aku kene ubah ^^ yelah . aku tak perfect sgt kan ? maybe aku ade kecik kan hati si jambu aku tuh . lepas neyh aku kene jage atitude aku . hee :D . setakat neyh okay jer hubungan kami . uhm , walaupun kami ade "krekk'' hari tuh . tapi , dengan izin Allah kami bersatu kembali . cehh ! ^^ . hee :D .

aku kene belajar dari pengalaman aku . even kite sentiase buat baik , tapi kdg kdg ade jugak terselit kesilapan . well , manusie kan ? itu yg aku takut sebenarnya .

 ape pun sygg . saya mintak maaf kalau saya ada buat salah dekat awak :3 . saya sayang awak sangat . terima kasih kerana terima saya seadanya sayang . saya akan jadi yang terbaik utk awak ^^ . awak tersangat handsome :*























Saturday, 3 March 2012

kenape dengan aku ? :'/

sejak akhir akhir nei aku byk denga berite buruk . macam macam lah . bukan mau mengeluh or what . uhm . pasal membe tuduh aku bukan bukan . pasal excident . uhm , tak lame lagi mesti bende buruk berlaku kat aku pulak . uhm . mmg dah terjadi pun . aku salu mimpi bende bukan bukan . sampai ade satu mimpi tuh aku MENINGGAL . betul ke ? tambah lagi skunk aku suke termenung . hilang selere mkn . cakap pun merapu rapu jer . see , skunk pun merapu jugak . btw , aku tak buleh simpan byk problem . mesti ade effect . nak buat mcm maner kan ? even aku tak cari problem , problem tuh tetap dtg . uhm . aku malas nak cerite kat sape sape . tak elok . at least , aku dapat solve sendiri problem tuh . lagi satu , membe aku dah doakan aku MATI . aku tak twu ape salah aku kat dea . uhm . aku memang byk buat salah . aku bukanlah baik mane pun :'/

malam tadi , aku rase sakit sgt . aish , tk buleh bgtau lahh . sampai berpeluh peluh ouh . aku risau sgt , dah lah klinik jauh . ape ape jadi kat aku nanti menyusahkan orang jer . then , aku ade bau bangkai , denga bende mengilai . Ya Allah , takut sgt . maybe penyakit aku tuh dtg balik . aku tk sggup hadap sumer tuh lagi . terlampau sakit , perit , pahit . uhm . aku yakin , aku ade semangat untuk terus hidup demi orang2 yang aku syg , even sorg kawan aku tuh tk syg aku . hrr ~ maaf merapu pulak :'/


SEMOGA AKU DIBERI KESIHATAN SEPERTI SEDIA KALA . DAN KPD RAKANKU YG SEDANG BERJUANG DI HKL , SEMOGA DEA CEPAT SEMBUH . FOR MY LOVER , JUGA SEMOGA SIHAT SELALU :] EVEN DEA OKAY LEPAS EXCIDENT MALAM TADI . SAYA RISAU AWAK SAYANG :']