Wednesday, 29 February 2012

Alhamdulillah :)


lelaki disisi aku ney 
sekarang aku dah letak dea di hati aku 
aku akan cube jadi yg terbaik utk dea
kami dpt atasi segala dugaan 

ape yg berlaku kpd kami
aku hrp tkkn berlaku lagi 
aku nak dea di hati aku 

26 febuari  2012
aku nan dea kelua 
heee :D
best ouh 
aku nan dea jenjln KL
ktorg selalu gak kelua same2 even kesuma jewp :)
ktorg pegi dataran 
amek2 gamba 
sekali nak hujan , tuh chaww :D
law tak berjam jam kat dataran tuh 
then , balek kajang 
lepak nan membe2 dea kat tasik 
cantik tasik tuh
ade mase ktorg nak lepakk situ lagi
sygg ouh aku tk der camera nikon :3
hrr ~
lau tak ktorg photoshoot kat situ
jadi model kejap
lalala ~
berangan pulak si gedik dafi neyh XD


SI COMEL , SI JAMBU , SI MACHO , SI HANDSOME , SI HERO
SAYA :*

# Idafi Nashri #

Friday, 17 February 2012

FRIEND ?

kat sini aku bukan nak malukan kau lahh
tapi , ini bende betul
ape motif kau suke jauhkan diri dari aku ?
kayyy ~ aku tak sebaik kau .
aku tak memahami kau ?
kan ? kan ?
kau pun twu kann 
NO ONE IS PERFECT ?

aku malas nak sebut kat sini sebab ape aku marah gilerr kat kau
bialah antare aku nan amy jer twu
sebab , kau akan pndai nak cover2 kann ?
takk payah .
aku dah lame kwn dgn kau
kau tak pernah bg peluang kat ktorg kan ?
kau langsung takk percayekan ktorg kann ?

kau pun twu , dari sekolah dulu kau mmg tak suke
kwn dgn aku kan ?

dah byk kali kut ktorg kecik aty dgn kau
tapi , kau ade amek kesah ?
tak kann ? ktorg jenis malas nak pnjg2 citer
ktorg tegur kau

tapi ! ape kau buat ! 
kau fikir lahh sendiri !
mase zaman sekolah dulu , ktorg carik kauu !
sekarang ! jgn haraplahh !
thanks a lot bebb !

kau buat aku nan amy mcm smpahh !
mcm bola !
bile kau perlu , kau barulahh nak panggel ktorg !
kannn !

dah lahh . malas nak ckp byk . bye T^T

Wednesday, 8 February 2012

HAPPY ANNIVERSARY ^^

walaupun aku demam hari neyh :)
tapi ade penawarnye


aku terbangun sebab denga bunyi mesej
aku tengok 1 NEW MESSAGE FROM SARANGHAE:*
wahh :D berbunge2
aku bukak text tuwh . wahh !
terharu dea ckp HAPPY ANNIVERSARY
tersnyum aku . hahah !
dgn air liur basi nyea XD
hehehe

terus hilang ngantuk aku :D
hari neyh aku terus bersemangat
sempena hari neyh , aku nak tuka lagu blog
''doaku untukmu''
okayy ?
lagu neyh mengisahkan seorang kekasih yg menyayangi kekasihnya
dea ingin melihat kekasihnya bahagia
dan tidak mahu dipisahkan
mcm tuh jugak dgn aku :')
aku sayang dea :)

#bie , thanks sgddd :) . tak twu nak ckp mcm maner dahh :D .

Monday, 6 February 2012

hari neyh saya rajin :D


hey ho !
rajinn tak saya hari neyh update blog ?
pilih BG dah bape jam XD
sebenanye nak lagu MY HEART tapi carik2 takk jumpe
lagu tuh bermakne cgadd :D
hari tuh saya n boyfie karoke lagu tuh <3
hek hokk !

chantek tak ?
blog saya ?
hihi ~

okay lahh 
dah buntu nak taip ape ?
thanks yg sudi bace kayy :)

                               # sebarang cadangan ? sila layari www.apepuntakbuleh.com

Thursday, 2 February 2012

hari-hari aku doa utk kite :'D

aku ngaku aku kecik hati dgn korg tempoh hari 
sorry sgt if aku salah faham 
aku kan mmg mcm neyh .
korg rimass kan ?
okay aku mintakk maaf 
aku tak habes2 nyusahkan pale otak korg -,-

mlm tadi aku mimpi korg
kite main batu seremban --'
lawak kann ?
hahahha ! aku tak twu saper menang .
yg penting korg ader dlm mimpi tuh
pas tu kann .
kite buat cekodok XD
hahah ! sedapp weyh !

pas tuh aku sedar .

'' lah mimpi rupenye , ingatkan betul2 . hmm ~ Ya Allah kembalikan kami seperti dulu ''

menitis kejap air mate aku . aku tatap gamba korg .
huhh ! air paip ouhh .

setiap mase aku doa . supaye dibukakan pintu hati korg utk jumpe dgn aku SATU HARI NANTI
jika kite sempat jumpe :'D
aku tak boleh terime takdir yg kite tak mcm dulu .

sekarang kite BUSY
sekarang kite STUDY
sekarang kite HOLIDAY DGN FAMILY
sekarang kite SEBOK OT

sume tuh berlaku kat kite kann ? 
kite dah dewase 
perlu kejar cite2 n impian kite kann ?

:D

okay . bak kate boyfie aku

'' kawan tak semestinye sampai kite mati ''

korg jgn katekann tak . sebab ia dah berlaku . twu takk bile ?

SEKARANG !

so , tanpe aku ckp byk . aku nak mintak maaf kalau aku ader buat salah dgn korg 
aku tak jadi kawan yg baik . maafkan aku jike persahabatn kite terhenti di sini . 
korg lah kawan terbaik aku .
semoge kite berjumpe lagi :D 

Wednesday, 1 February 2012

aku tak buleh hidup tanpa SAHABAT !



semenjak kite habes paper kan , kite dah jrg jumpe
jumpe pun time jamuan kelas . tak pun kite terserempak
tuh jerr .
bile dah habes sekolah , sumer dgn hidup masing2
ader yg carik kerja lah .
yelah . sementare tggu result SPM keluar .
aku pun busy .
contact kwn2 aku pun dah jrg .
sekarang aku happy sebab dah berhenti kerja
aku rindu sangat2 dgn kawan2 aku .
AKU NAK JUMPE DORG
malang naseb aku weyh .


'' aku tak der cuti ''
'' aku tak janji lah ''
'' aku kerja ''
'' kalau aku cuti aku bukan dapat balek kajang ''


okay . . . .


korgg . . . twu tak . dgn ayat2 tuh lah aku menitiskan air mate 
hancur sgt hati aku .
sorry guys . aku lupe , kite bukan KAWAN RAPAT lagi
kite KAWAN JAUH kannn ?
aku cube pujuk hati aku utk memahami situasi kite 
sebab , masing2 sebuk kan ?
aku pun pernah kerja jugak .
bile korg ajak aku pun . aku ckp aku kerja
tp aku dah jnji dlm diri aku 
bile aku free aku nak jumpe korg jugak .


TAPI . . . 


hasrat aku tak kesampaian kann ?
tak perlah kawan ,
tak payah pker pasal aku .
aku okay . aku okay .
aku nak jadi kawan yg baik
aku faham korg .


KORANG TWU TAKK ?


setiap kali aku nak tidur 
aku tengok gamba korg .
setiap kali aku bangun tidur ,
aku tengok gamba korg jugak
sebab aku letak gamba korg dekat tepi katil aku
kdg2 bantal aku basah bile aku tengok gamba korg 
TAU TAK KENAPE ?


AKU RINDU KORG !
AKU NAK JUMPE KORG !


bile aku duk sorg2 
aku teringat kenangan kite .
kite gurau2 , lepak2 , masuk air , bercerite
AKU RINDU MEMORI TUH !


aku terase sgt kite jauh taw .
kdg2 aku pker
''dorg engat ker kwn tak gune dorg ney ?''


NAK TAU TAK KENAPE AKU RINDU KORG ?


1. AKU SAYANG KORANG
2. AKU DAH LETAK KORG DALAM HATI AKU
3. AKU DAH ANGGAP KORG MCM DARAH DAGING AKU
4. AKU TERSANGAT HARGAI KORG
5. AKU TAK BULEH HIDUP TANPE KORG

 aku harap sangat korg bace 
jnji dgn aku 
korg jgn NANGIS !
tak payah nak nangis2 okay .
korg pun sebukk 
pergilah keje .
buang mase jer bace kay
korg jage diri baik2


** AKU TAK BULEH HIDUP TANPE KORG , TAPI KORG BULEH HIDUP TANPE AKU KAN ?
I LOVE YOU <3
SEMOGE KORG BERJAYE DALAM HIDUP TANPE AKU .
SALAM SAYANG DARI KAWAN KORG <3