Tuesday, 23 October 2012

Coretan hati :)

Hari tak secerah dulu , Hati ini tak ceria dulu , Hati ini tak seisi dulu , Senyuman ini tak semanis dulu , Tawa ini tak seikhlas dulu , Tangisan sentiasa menemani . Aku terkejut sebab tetiba benda nie berlaku , tetiba paan minta break . Aku baru je OTP dengan dia , tanya khabar dia semua . Tapi dia jawab dengan endah tak endah . Aku ada juga tanya dia ada masalah ke apa ? Tapi dia cuma jawab ''entah'' ''tak tahu'' . Okay , aku pun taknak teruskan call bila dia dah cakap nak tak nak je kan . Selang beberapa minit dia hantar text '' Salam.. paan minta maaf kalau selama kita kapel paan ada buat salah . paan harap kita akan terus berkawan . paan dah tak nak menipu lagi '' . BB aku terhempas kat lantai , aku menggigil . Aku terkejut sangat , kenapa ? apa salah aku ? Padahal dia baru je hantar aku balik .

Keesokan harinya kawan dia sent message kat FB tanya khabar aku semua , aku cerita semua . Dia pun terkejut , dia kata aku dengan paan sweet . Paan ckp dekat dia yang dia tetiba dah tak sayang aku . Haa ? then membe dia lagi sorang cerita dekat aku yang dia dah ada couple lain . Mudahnya kan dia ? Dulu aku kenal dia , dia bukan macam nie .

Hari sabtu , aku ada exam aku nampak dia dengan awek baru dia . Punya dia megah lalu depan aku . Okay , aku pernah rasa sweet-2 macam tu dulu :') .

Now aku sunyi , yelah dia tinggalkan aku untuk perempuan tu kan ? Aku teringin nak cari yang baru , tapi cukup lah , aku dah MUAK .

Kepada Muhammad Farhan Bin Rosly , saya NurHaziatul Shahira Binti Abu Jamil akan menanggap awak sebagai lelaki yang saya jumpa dalam mimpi sebagai mana lagu yang awak nyanyi *indah lelapku* dan saya anggap hubungan dan perpisahan ini sebagai mana lagu yang awak nyanyi *mungkin-anuar zain*

Ya Allah , berikan lah aku cinta , Aku juga berhak bahagia . Tetapi peliharalah aku dari kekecewaan dan penipuan seorang LELAKI :')




2 comments:

  1. azie kan comel:) mesti ade lg yg terbaik tok azie...no worry kay babe^_^

    ReplyDelete
  2. be strong k .. :D
    *pengalaman mengajar kita untuk mengenal erti kehidupan

    ReplyDelete