Sunday, 10 March 2013

Kesakitan yang dirasai oleh seketul daging

Sekali lagi aku rasa sakit hati setelah semua ni berulang kembali. Pengakuan budak ni kat whatsapp yang capital D sayang dan dia pun sayangkan capital D tu. Dari situ aku dah tak tau kenapa ada aku dalam hidup capital D? sebagai kawan? setahu aku kalau kita sayangkan orang tu pergilah kat orang yang kita sayang tu kan? Kalau ada aku buat semak je kan?. Tak payah aku nak cakap pasal perasaan. Aku tahu capital D tipu aku selama ni. Kenapa dia tak minta tolong kat perempuan yang dia sayang tu? Kenapa still nak jaga aku? Kenapa capital D cakap '' aku sayang kaulah bodoh" hari tu? . Capital D, Awak dah banyak kali tipu saya tau. saya tetap maafkan awak, sebab saya bagi awak peluang. Tapi semua sia sia kan?. Tahniahlah kepada permpuan tu sebab berjaya buat capital D sayang and cintakan dia dan anggap aku macam patung.

Family capital D ada nak jodohkan kitorang, Tapi, dah jadi macam ni. Yaa, maybe capital D tak faham dan tak rasa apa yang aku rasa sekarang. Dia tak tahu aku sayang dia. Memang tak nampak, aku malas nak sebut apa aku buat. Dia lebih bahagia dengan perempuan tu kan. Hak dia, aku tahu capital D sayang aku main main. Tak pernah pun serius. Aku pun tak tahu kenapa aku buat macam ni. sedangkan aku tak pernah buat dekat yang lain. malah aku susah nak sayang orang lain. Aku pun tak tahu kenapa Allah lembutkan hati aku untuk terima capital D. Kalau aku tahu semua ni berlaku, capital D kembali balik dekat perempuan tu. Demi Allah aku takkan maafkan capital D hari tu. Tapi, ini semua takdir Allah. Salah aku, mudah sangat maafkan orang, mudah sangat bagi peluang kat orang. Padahal, capital D tak pernah bagi peluang dan tak pernah hargai.

Aku relakan mereka bahagia walaupun aku terpaksa sembunyikan rasa marah, cemburu, sedih. Aku dah banyak kali tahan dengan perangai capital D. Aku nak marah capital D pasal ni, tapi aku jaga hati dia, aku tahu dia tak suka kena marah. aku taknak dia tension pasal ni. Dia kerja. hmm, Sampai sekarang aku masih terluka dengan semua ni. Tapi aku tetap kuatkan semangat. Aku nak buang sayang ni. Biarlah perempuan tu berhak sayang capital D. Aku tak kisah aku sakit asalkan mereka bahagia. Aku mengaku, aku agak rimas dan benci bila aku lepak dengan capital D handphone dia text datang. If nak text belakang aku, jangan depan aku. Nasib baik capital D pakai handphone kawan dia. Kalau capital pakai nokia aku tu. dah lama aku baling.

8,9,10 March aku follow family capital D balik kampung sebab pak cik dia kawin. Best sangat dapat balik kampuang capital D, aku seronok bila ada family macam tu. Aku tolong family dia kenduri, dapatlah sedikit pengalaman dengan orang baru. Mula2 malu, lama2 okay. Maybe ni last aku follow. Sebab lepas ni capital D bawa lah perempuan tu balik kampung pula kan :'D . Jujurlah, semua ni berlaku masa aku kat kampung capital D. Aku rasa nak balik time tu jugak. sebab aku tak layak follow. yang layak perempuan tu. Betul tak?

Masa capital D dah sampai Muar, aku ikutkan hati malas nak layan dia malam tu. Tapi aku cover, aku lembutkan hati. Tapi esoknya tu aku dan dia biasa saja. Dia busy dengan kerja dia , aku dengan kerja aku. Then pukul 2.30 kitorg balik ke Semenyih. Perjalanan 3 jam. Malam tu Capital D hantar aku balik Maluri. Niat aku nak tanya pasal ni, tapi aku hairan kenapa capital D happy happy and ajak borak. Maybe dia tahu aku nak mengamuk ke apa? Tapi, okaylah dia buat macam tu. Aku pun tak mau gaduh :')

Akhir sekali takde apa yang aku nak kata kan banyak banyak, cuma aku kecewa :')

No comments:

Post a Comment